Ovacije za Alessandra Cesara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Alessandro Cesaro, pijanist, gost Ljetnog festival Rovinj, svojim je programom, piano recitalom, sinoc u crkvi svetog Franje svojom virtuoznošcu oduševio publiku.

Vec je prvom izvedbom C. M. von Webera "Ivitation a la dance op. 65. in do maggiore" pokazao svoje suvereno i predano vladanje crno-bijelim tipkama, a nakon Sonate op.53 "Waldstein" - Allegro con brio, introduzione (molto adagio), rondo (Allegretto moderato -Prestissimo)" Cesaro je nagraden ovacijama. Uslijedila je izvedba cetiri valcera F. Chopina, a potom djela E. Granadosa, koje je publika takoder nagradila dugim i iskrenim aplauzom te pozvala virtuoza na bis.

Cesaro je održao je mnogobrojne recitale po rodnoj Italiji, ali i diljem Europe te Južne Amerike. Ono što kod njega kritika izdvaja je svestranost, koja mu omogucava da u repertoar uvrsti najpoznatije klavirske skladatelje od klasika do onih najmodernijih. Besprijekorno muziciranje, muzikalnost, ritmicnost i odredeno raspoloženje koju skladba nalaže Cesaru je gotovo urodeno te se njegov recital pretvara u pravu gozbu za oko i uho.

Cesaro je poznat i po tome što se njegovi koncerti snimaju uživo za diskografske kuce.  Pored iznimne interpretacije vrsnih kompozitora, koju je pokazao i u Rovinju, bavi se i skladanjem.


Podijeli: Facebook Twiter