Ovacije pulskom Ad Libitumu u Svetim srcima

Pulski sastav Ad Libitum Trio (N. LAZAREVIĆ)
Pulski sastav Ad Libitum Trio (N. LAZAREVIĆ)

S puno emocija, strasti i suptilnosti, svirački zavodljivo, ujednačeno, a u par skladbi i uz nadahnutu vokalnu izvedbu, pulski sastav Ad Libitum Trio, pojačan suradnicima, večeras je publiku u popunjenim Svetim srcima oduševio jednoipolsatnim koncertnim putovanjem raznim glazbenim žanrovima, a u povodu deset godina djelovanja.

Od uvodne prelijepe naslovne skladbe Charlija Chaplina iz njegova filma "Svjetla pozornice", a koju je uz pratnju trija, na violini izvela mlada Letizia Ulika Roce, do zaključne razigrane "Espana Cani", publika je izvedbe nagrađivala dugim pljeskom, a pojedine posebno nadahnute izvedbe i ovacijama. Nakon makedonskog i francuskog miksa, tanga i čardaša u prvom dijelu koncerta ("Zajdi, zajdi", "Done, Donke", "A media Luz","La Noyee " iz filma "Amelie"...) koncert je dobio drugu, kvalitetniju dimenziju nakon umješne izvedbe skladbe "Devojko mala".

Prve ovacije opravdano je zaslužiola harmonikašica Slava Obranović, ali za odličnu vokalnu izvedbu "Una notte a Napoli", a nešto kasnije za još srčanije i slobodnije pjevanje ciganskih pjesama "Nane Coha" i "Cigani ljubjat pesnji". Violinist Milan Grubić posebno je zasjao za instrumentalne izvedbe "Monti čardaša", da bi zatim ovacijama bio nagrađen za pjevanje "Granade". Ad Libitum Trio (večeras samo nazivom trio) činili su - uz voditelja i osnivača harmonikaša Rudija Ergotića, harmonikašice Slave Obranović i violonista prof. Milana Grbića - i stalni članovi kontrabasist Nenad Mirt, udaraljkaš Vedran Vojnić i gitarist Josip Tkalčec, a posebno je lijepo i bogato zvučala "Jazz Suite, waltz N. 2" Dmitra Šoštakovića koju su, uz nabrojene članove, izveli i studenti violine Petar Njegovan i Romina Damijanić, poznata flautistica Nataša Dragun, čelistica Branka Tomašić Ramadanski te saksofonist Marko Malivuk Jovanović. Potonje dvoje ovu je skladbu obilježilo posebno sugestivnim solo dionicama. (Z.  ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter