YouTube zabranio pa vratio kontroverzni Bowiejev spot

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najpopularniji internetski servis za razmjenu video sadržaja prvo je zabranio novi spot Davida Bowieja zbog šokantnog sadržaja, ali ga je potom u srijedu ponovo vratio na svoj kanal, objavio je časopis Billboard.

Videospot za Bowiejev novi singl "The Next Day" redateljice Florije Sigismundi, u kojem glume Gary Oldman i Marion Cotillard, prikazuje slavnog pjevača odjevenog poput Mesije kako nastupa u pubu punom kardinala i svećenika koji plešu i piju.

Gary Oldman glumi jednog od takvih svećenika, dok je Cotillard plesačica koja na kraju ostale sudionike spota poprska krvlju iz svojih stigmi. Spot je prepun bizarnih scena, uključujući i one golotinje i bičevanja.

Po Bowiejevom glasnogovorniku, YouTube je spot uklonio zbog kršenja pravila upotrebe servisa. Kasnije je, međutim, objavljeno da je to učinjeno pogreškom. "Zbog ogromnog priljeva videosadržaja na našem servisu, ponekad donesemo krivu odluku. Kada nam je dano na znanje da smo greškom uklonili spot, brzo smo vratili", priopćio je YouTube.

"The Next Day" treći je singl s Bowiejevog novog, istoimenog albuma. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter