Youtube progovorio hrvatski

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Googleov servis za pregledavanje raznih videa Youtube danas je "progovorio" hrvatski pa ce oni kojima engleski nije jaca strana sada moci tražiti zanimljive snimke i na materinjem jeziku.

Hrvatska je svoju verziju Youtubea dobila zajedno s još cetiri zemlje. Uz hrvatsku verziju, od danas se snimke mogu tražiti i na filipinskom, srpskom i slovackom jeziku. Youtube se sada može pretraživati na 28 jezika te je zahvatio dobar dio svijeta.

Namjera Youtubea je da do kraja 2010. godine izbaci još 12 novih lokaliziranih verzija. Kada je servis pušten 2005. godine, samo na engleskom jeziku ga se moglo citati do 2007. godine kada su ga, u prvom valu, proširili i na nizozemski, francuski, talijanski, japanski, poljski, portugalski i španjolski jezik.

"Proširenjem Youtubea na više jezika iskustvo njegova korištenja približavamo onima koji ga žele istraživati", kazao je Youtubeov menadžer Brian Truon za Wired. Jasno je da je prilagodavanje potrošacima u mnogim zemljama potaknuto željom Youtubea za rastom.


Podijeli: Facebook Twiter