Outlook: Sve je pomela energetska bomba Rodigan

Manuel ANGELINI)
Manuel ANGELINI)

Očito izazvano ekonomskom računicom, manje raskošna glavna pozornica Harbour  te, za razliku od prošle godine, izostanak druge, bočne pozornice Dock Side u štinjanskoj uvali, uz nešto manju posjetu na tom središnjem festivalskom platou, bar sinoć za prve večeri, najvidljivije su neglazbene novosti Outlook festivala.

Ozvučenje je i dalje vrhunsko, što nagrađivani festival bass kulture i sound systema i zaslužuje, a unutar tvrđave Punta Christo, pored dosadašnjih pozornica, postavljeni su i novi DJ punktovi u udaljenim hodnicima tvrđave, pa je tako primjerice u dvorištu tvrđave nastupio i osječki reper Kandžija sa svojim suradnicima. Istodobno, ni 30 metara dalje, na valjda najzahvalnijoj i uvijek dobro posjećenoj pozornici ispred tvrđave pod nazivom "Outside The Fort", odslušali smo kreativan i nešto hermetičniji engleski dubstep projekt Author, koji čine utjecajni dubstep producenti Jack Sparrow i Ruckspin.

Energetska plesna bomba, 62-godišnji poznati britanski BBC-ov radijski promotor i DJ David Rodigan bio je glavna zvijezda prve večeri, potisnuvši svojim moćnim reggae i dancehall DJ setom, te neuhvatljivom rasplesanom figurom i tinejdžerskom strašću prethodne bendovske lajv nastupe poznatih reggae izvođača - korektnog, ali pomalo dosadnog Capletona te bitno pozitivnijeg, vedrijeg i uigranijeg Alborosiea & Shegen Clana.

Rođeni Sicilijanac Alborosie, s dreadlocksima do stražnjice, izveo je s bendom svoje najveće hitove, među njima i "Kingston Town", kao i "International drama" s originalnim opernim vokalnim uvodom.

Na i uokolo tvrđave Punta Christo sve je odjekivalo od glazbe 'novih' žanrova, od drum'n' bassa, junglea, dub reggae i dubstepa, što je vjerojatno i bilo razlogom velikog odaziva mlade Outlook publike. (Zoran ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter