Outlook "pomeo" Grace Jones

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snažan ovotjedni medijski odjek s izraženom pratećom kritikom pulskih gradskih vlasti zbog sramoćenja Pule izazvala je odbijenica koju je pulsko Povjerenstvo za programe u Areni dalo labinskoj profesorici klavira Meliti Lasek, novopečenoj organizatorici, odnosno direktorici novopokrenutog Klasičnog glazbenog festivala, a koja je još prije mjesec dana javnosti obećavala koncert Izraelske filharmonije sa slavnim dirigentom Zubinom Mehtom u pulskom amfiteatru, u noći ulaska Hrvatske u EU s 30. lipnja na 1. srpnja.

Aktualne "košarice" iznova su osvijetlile rad Povjerenstva za programe u Areni, u čijem su sedmeročlanom sastavu - uz resornog gradskog pročelnika Erika Lukšića - Sanja Cinkopan Korotaj, čelnica pulske Turističke zajednice, Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre, Gracijano Kešac, ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre, Veljko Ujčić iz Pula Film Festivala, Željko Marković iz Udruge Pristojno društvo, i Jasmina Nina Kamber, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Naime, nije samo posrijedi slučaj nesuđenog nastupa Zubina Mehte i Izraelske filharmonije. Povjerenstvo je odbilo i ponudu za održavanjem koncerta glazbene ikone Grace Jones, dvije opere "Traviata" i "Aida", dva baleta "Giselle" i "Labuđe jezero", Severinu& Bregovića, Dina Merlina, gladijatore…

Član Povjerenstva za programa u Areni Željko Marković, 20-godišnji voditelj Jazzbine, kaže nam da je nedavno na istom sastanku Povjerenstvo razmatralo Outlook u Areni 28. kolovoza te Grace Jones večer kasnije. Marković veli da je prethodno "negdje" donesena odluka da se ide samo na Outlook.

- Svi su u Povjerenstvu, osim mene, bili za Outlook u Areni. Isti izvođači Outlooka iz Arene nastupit će i na Outlook festivalu koji se odmah nastavlja na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo i šteta je propustiti jedan takav događaj kao što je koncert Grace Jones. Nisam ni protiv Outlooka, niti protiv Outlooka u Areni, ali u trenutnim okolnostima zeleno svjetlo trebalo je dati Grace Jones, smatra Marković.

Jordan Rodić: Iz medija sam saznao da su nam odbili Grace Jones!

Nadovezujući se na slučaj otkazivanja koncerta slavnog dirigenta Zubina Mehte i Izraelske filharmonije, organizator koncerata, Puljanin Jordan Rodić (organizirao Marilyna Mansona, Jamiroquaija u rasprodanoj pulskoj Areni, pa kultni americana bend Calexico na Malom rimskom kazalištu...), jučer nam je rekao da je prije par dana ostao prilično iznenađen kad je iz medija saznao da su mu nadležno gradsko povjerenstvo, odnosno gradonačelnik Pule i nadležni pročelnik Erik Lukšić odbili koncert ikone Grace Jones.

- Odbijeni smo unatoč tome što smo ispoštovali svu propisanu proceduru i svim našim dosadašnjim uspješnim produkcijama. Iako nam je gradonačelnik pismeno obećao da će nam se javiti, ništa se od toga nije dogodilo. Pozivamo ga da nas primi jer smo mišljenja da se svi dosad službeno potvrđeni programi plus naš koncert Grace Jones mogu održati i da su sve strane zadovoljne, a najviše publika, obožavatelji i poštovatelji kultne glazbenice Grace Jones, kazao je Jordan Rodić. (Z. ANGELESKI, B. PETROVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter