Outlook i Dimensions žele otvorenje u Areni

Outlook 2012. (M. ANGELINI)
Outlook 2012. (M. ANGELINI)

Ukoliko se idućih dana postigne kvalitetan dogovor između nadležnih lokalnih instanci i glazbenih organizatora, Puljane, Pulu i sve njene goste koncem ljeta čekaju dvije spektakularne koncertne srijede u pulskoj Areni, 28. kolovoza i tjedan kasnije, 4. rujna. Te dvije večeri zasad neotkriveni udarni svjetski glazbenici svečano bi prvo otvorili višestruko nagrađivani Outlook festival, festival basa i soundsystem kulture, a tjedan dana kasnije i jednako hvaljen festival elektronske underground glazbe Dimensions festival, koji je prošlog ljeta, već u svom debitantskom izdanju, bio rasprodan.

Uobičajeni četverodnevni program obaju festivala, kao i dosad, zbivao bi se na pozornicama u i oko štinjanske tvrđave Punta Christo, i to Outlook od četvrtka 29. kolovoza do ponedjeljka 2. rujna, a Dimensions od četvrtka 5. rujna do ponedjeljka 9. rujna 2013. Da stvari nisu, dakako, samo glazbenog karaktera, govori podatak da bi s te dvije nove večeri ova dva festivala u ukupno deset programskih dana mogli, umjesto prošlogodišnjih 85 milijuna, ove godine donijeti prihod od 100 milijuna kuna. 

Kako nam je jučer potvrdio Vedran Meniga, vodeći domaći predstavnik britansko-hrvatskog organizacijskog tima Outlooka i Dimensionsa, zgotovljuju se posljednji tehnički podaci službene prijave koju će poslati narednih dana, a kojom će se zatražiti korištenje pulskog amfiteatra za nultu večer Outlook festivala, a sedam dana kasnije i za nultu večer Dimensions festivala.

Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre koji upravlja Arenom, ujedno je i član osmeročlanog Povjerenstva za kulturne manifestacije u Areni.

- Ne možemo zauzeti konkretan stav sve dok ne stigne njihova prijava. Svaku prijavu ozbiljno promotrimo, od izvođača do njihovih tehničkih zahtjeva, a zatim konzervatori iz nadležnog konzervatorskog odjela propisuju posebne uvjete, i to za sve tehničko-vizualne specifikacije, kazao je Komšo. (Zoran ANGELESKI)

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter