Youth Adrinet: Cilj izrada strategija za mlade

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

U pulskoj komunalnoj palači održana konferencija za novinare u povodu završetka projekta Youth Adrinet koji je financiran iz EU- fonda u kojem Grad Pula kao partner sudjeluje od travnja 2011. Dugoročni cilj ovoga projekta je, kako je rečeno, izrada strategije za mlade Pule za što su dobili 169 tisuća eura. Vodeći partner projekta je talijanska Provincia di Gorizia, a osim Grada Pule, u njemu sudjeluje još 12 partnera, većinom jedinica lokalne samouprave iz Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Albanije, a od hrvatskih partnera u projekt je bio uključen Dubrovnik.

- Pula je dobila čast da se upravo u našem gradu održi potpisivanje završnog memoranduma, i to u utorak, 17. prosinca, naveo je nadležni pročelnik Erik Lukšić uz riječi da im je partner u  projektu bila udruga Alfa Albona.

Ona je, kako je rekao njen predsjednik Alen Halilović u sklopu projekta organizirala 40-satni trening za grupu od 16 mladih iz Pule, pretežno na temu poduzetništva i socijalnog poduzetništva. Sudionici treninga zatim su sudjelovali na 40-satnim radionicama koje su tijekom rujna održane u svakom gradu-partneru, pa tako i u Puli gdje je proteklog tjedna uspješno završena radionica za mlade iz Jadranske euroregije. Do kraja projekta, Alfa Albona zadužena je da, u suradnji s Gradom, objavi publikaciju koja će poslužiti kao temelj za kreiranje strategije za mlade u Puli.

U međuvremenu je Grad Pula iskoristio prostor koji u projektu ima uloga lokalnog centra za mlade te iz sredstava projekta prostor Dnevnog boravka u Rojcu opremio informatičkom i audiovizualnom opremom te namještajem. Tijekom prosinca u svim srednjim školama provodi se anketa kojoj ja cilj utvrđivanje očekivanja i stavova mladih, a dio je ovog projekta. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter