Youssou N'dour ranjen u nogu u neredima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slavni senegalski pjevac i oporbeni celnik Youssou N'dour ranjen je u utorak u nogu kada je policija pokušala rastjerati sudionike prosvjednog skupa u središtu Dakra koji su vlasti zabranile, doznaje se od njegova okružja, a prenosi agencija France Presse.

- Youssou N'dour je ranjen u lijevu nogu, lijecnik ga je pregledao, ali on od toga ne želi praviti problem i više necemo komentirati tu informaciju, rekao je Charles Faye, savjetnik za medije u njegovu gradanskom pokretu Fekke ma ci boole (Zainteresirani).

Faye je samo rekao da je Ndour ozlijeden tijekom rastjerivanja mnoštva okupljena na ulici koja vodi prema Trgu neovisnosti, kojemu je pristup zaprijecila specijalna policija.

Izgredi su izbili u utorak navecer kada se Youssou N'dour, žestoki protivnik predsjednika Abdoulaya Wadea, na krovu automobila odvec približio kordonu specijalne policije na ulici Georgesa Pompidoua, nedaleko od Trga neovisnosti.

U tom trenutku iz mnoštva oko njegova automobila pocelo je pljuštati kamenje na policiju koja je uzvratila suzavcem. N'dour je ubrzo zatim napustio mjesto dogadaja.


Podijeli: Facebook Twiter