Otvorite stari ulaz u bolnicu!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao redovni citatelj Glasa Istre i kao gradanin grada Pule želio bih upozoriti na neke nelogicnosti u funkcioniranju našeg grada. Upozoravam na nelogicnost i opasnost koja je nastala zatvaranjem glavnog pješackog ulaza u staru civilnu bolnicu. Zatvoren je zbog radova. Nakon dva mjeseca radovi su gotovi, no ulaz je i dalje ostao zatvoren.

Tijekom radova i zatvaranja ulaza, nemalo je poremecena jedina i najbliža pješacka komunikacija kojom su se koristili stariji pacijenti i gradani bez osobnog vozila da bi došli do svojih lijecnika. Ipak, najgore je ucenicima srednje Medicinske škole koji, ne bi li stigli do škole, imaju dodatni sat tjelesnog odgoja - preskakanje ograde, a sve kako bi došli do grada i javnog prijevoza.

Molim stoga sve nadležne da radi opce sigurnosti, sigurnosti srednjoškolaca i buducih studenata odmah otvore stari ulaz u bolnicu. Posebno naglašavam da je nehumano tjerati stariju generaciju gradana Pule da hodaju još kilometar dalje da bi na ulazu za automobile ušli u bolnicu. Stari ulaz je najbliži, najjednostavniji za sve korisnike prostora bolnice, a takvih je korisnika dnevno više stotina.


Podijeli: Facebook Twiter