Otvorite sezonu u austrijskim skijalištima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jesen je stigla, a vi jedva cekate prve pahulje snijega. Skijanje vam je u krvi i želite što prije u planine. Nudimo vam pregled skijališta za otvaranje sezone.

H
intertux glecer
Hintertux se nalazi u Austriji, od Hrvatske je udaljen oko 600 kilometara ovisno o odabranom putu. Na gleceru je u listopadu otvoreno od 20-35 km staza. Žicare se dižu do 3200 metara tako da je za otvaranje sezone Hintertux glecer izuzetno dobra destinacija.



Smještaj se nalazi u dolini Tuxertal u apartmanima i hotelima s 4 i 5 zvjezdica te kompletnom welnesss ponudom, bazenima, fitness prostorijama. Hintertux je jedino skijalište u Austriji koje je otvoreno 365 dana u godini. Na samom skijalištu osim restorana "Tuxer Fernerhaus" na 2660 m nema drugih restorana i kafica. Na Hintertuxu treniraju mnoge europske ski reprezentacije poput Hrvatske, BiH, Makedonije, Italije, Švedske, Srbije....

Moelltal glecer
Austrijsko skijalište Moelltal udaljeno je od Hrvatske nekih 320 kilometara. Ima 10-50 km staza, ovisno o kolicini snijega. Zbog relativne blizine izuzetno je povoljno za otvaranje sezone. Visina mu je od 2200 m – 3088 m, tako da  u listopadu i studenom sigurno ima snijega.



Skijalište ima veliki restoran-samoposlugu "Eisee" na 2800 metara te nekoliko manjih planinarskih kuca. Smjestiti se možete u mjestima ispod skijališta; Flattachu, Obervellachu, Mallnitzu u apartmanima i hotelima pristupacnih cijena. Na njemu tijekom rane jeseni i ljeta trenira velik broj ski klubova i reprezentacija.

O
bertauern
Jedno od rijetkih skijališta u Austriji koje se otvara vec sredinom 11. mjeseca. Od Hrvatske je udaljeno nekih 320 kilometara. Zbog geografskog polažaja i specificne mikroklime s puno padalina, skijalište je izuzetno bogato snijegom sve do prvog svibnja.



Ima 100 km povezanih staza koje se dižu sve do 2300 metara. Apartmani i hoteli vecinom se nalaze tik uz ski staze,  na 1700 metara visine, a cijene smještaja nešto su više nego u drugim austrijskim skijalištima na istoj udaljenosti od Hrvatske.

K
aprun - Kitzsteinhorn glecer
Glecer Kitzsteinhorn iznad Kapruna diže se do 3000 m te je s 40-ak kilometara staza idealna destinacija za otvaranje ski sezone. Vrlo je jednostavno doci vlastitim autom jer se vecinom vozite autocestom.

Možete se smjestiti u apartmane i hotele, a cijena smještaja ovisit ce o kategorizaciji. U mjestu ima više vrhunskih hotela s bazenima, saunama i welnessom.


Podijeli: Facebook Twiter