Otvoreno tenisko prvenstvo novinara Cro Open


Više od 50 novinara i njihovih gostiju sudjeluje na Cro Openu, otvorenom teniskom prvenstvu novinara što se od 9. do 13. lipnja održava u Novigradu. Domaćin novinarima tenisačima je hotel Laguna i njegovi teniski tereni. Snage će novinari odmjeriti u tri dobne kategorije, te u igri parova, singlu i mješovitim parovima. Prvenstvo su organizirali Sekcija novinara skijaša Hrvatskog novinarskog društva I Društvo novinara skijaša Slovenije.

Riječ je o obnovi tradicije ovakvih susreta što se sada održavaju 29. put.

Otvorenje turnira upriličeno je u utorak u hotelu Laguna, a sudionici su posjetili i sjedište glavnog sponzora Podravke u Umagu gdje su obišli i velike plantaže rajčica. Za novinare i njihove goste kuhali su najbolji Podravkini kuhari, a predstavili su se i lokalni kooperanti, među kojima su najveći Emanuel Štokovac, Stjepan Maljkovica i Danijel Matijašić.

Oni zajedno s Podravkom stalno unaprjeđuju proizvodnju rajčica - uz sustav navodnjavanja "kap po kap" ove godine uveli su i prihranu. Čak 50 posto proizvodnje svoje istarske rajčice Podravkina tvornica iz Umaga izvozi u zemlje srednje Europe i Rusiju.

Na prvenstvu sudjeluju novinari iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Slovačke, Češke, Mađarske i Bosne i Hercegovine. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter