Otvoreno prvo kamper-odmorište u Hrvatskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Podno Motovuna, na Kanalu, u nedjelju je u sklopu obilježavanja blagdana sv. Stjepana i Dana opcine Motovun otvoreno prvo kamper-odmorište u Hrvatskoj. Raspolaže s 12 mjesta od po 50 cetvornih metara, rekao je predstavljajuci objekt Igor Legovic, direktor motovunskog hotela Kaštel, koji kao i odmorište djeluje u sklopu G.I.P.-a iz Karojbe.

Svaka parcela ima prikljucak na struju i vodu te satelitsku antenu, sanitarije s tuš-kabinama te prostor za pražnjenje otpadnih voda iz vozila i trokadero sustav za pražnjenje otpadnih voda iz kazeta. Odmorište je otvoreno 24 sata, a na recepciji se gosti prijavljuju policiji i Turistickoj zajednici.



Trenutno u Istri ima 15 zahtjeva za otvaranje kamper-odmorišta, rekao je Jerko Sladoljev, savjetnik u Udruzi ruralnih kamper-odmorišta (URKO). Dodao je da postoje veliki problemi oko papirologije, ponajprije lokacijskih i gradevinskih dozvola, zbog cega je nacelniku Motovuna Slobodanu Vugrincu cestitao na razumijevanju i podršci investitoru, te spomenuo Porec kao primjer gdje su cetiri zahtjeva na cekanju.

- Hrvatskoj trenutno treba oko 200 takvih odmorišta, istaknuo je Sladoljev uvjeren da bi to broj nocenja povecalo za oko 10 milijuna. Ni Ministarstvo turizma nije prepoznalo snagu kamper-odmorišta koja su Njemackoj lani, kako kaže Sladoljev, ostvarila oko 150 milijuna nocenja. Napominje da cijela kamper-industrija godišnje ostvaruje oko 15 milijardi eura i to je, po njemu, važan segment turizma buducnosti.



Otvaranju kamper-odmorišta u Motovunu, u koji je došao svojim kamperom, prisustvovao je i Giuseppe Copetti, predsjednik Confederazione Italiana Campeggiatori, udruge kampera koja u 194 kluba diljem Italije okuplja 22 tisuce clanova.

Copetti, kao kamper bogatog iskustva, zadovoljan je što je konacno i u Hrvatskoj otvoreno odmorište koje odgovara svim standardima i potrebama suvremenih kampera. Ovo ce odmorište biti uvršteno u sve publikacije njihove udruge i time postati poznato svim njihovim clanovima. Zadovoljan što odmorište u Motovun u potpunosti zadovoljava zahtjeve kampera, Copetti je Legovicu urucio zastavicu udruge kojoj je na celu, koja ce visjeti na recepciji odmorišta kao preporuka kamperima.


Podijeli: Facebook Twiter