Otvoreno pitanje trećeg veznjaka

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Pred nogometašima Istre 1961 novi je prvenstveni izazov, u nedjelju u glavnom gradu, na stadionu u Ulici pjesnika, čeka ih gostovanje kod domaćina Zagreba. Utakmica se bliži, pa je stoga vrijeme da se na nju usredotoče misli koje su ovih dana oko "Drosine" bile usmjerene na brojne druge vijesti. Nadamo se ne i misli sudionika svlačionice, na njima je da uvijek promišljaju o lopti i zelenoj površini...

U danima kad je pulski stadion bar nakratko poprimio obrise klasičnog transfer-kolodvora, gdje nezadovoljni i prekobrojni odlaze, a ambiciozni i "jači" dolaze, nije se ni igračima koji sve to promatraju iz "statusa quo" lako usredotočiti na pripremu utakmice.

Treniraju, rade, u srijedu su odigrali i prijateljski susret na kojem su mogli prezentirati svoje aktualno stanje, a konkurencija se istovremeno iz dana u dan sve više zaoštrava. I rezultat toga je konstatacija da neposredno pred polazak put Zagreba nemali broj igrača ne zna ide li tamo u svojstvu gledatelja ili prvotimca.

Neke je od tih dvojbi eliminirao susret u Poreču, ne toliko na travnjaku, koliko na - tribini. Jer tamo su se nalazili oni u čije se mogućnosti Pamić uvjerio i čije mjesto u nedjeljnom sastavu ne bi trebalo biti sporno. Izuzetak je Kenan Hadžić koji je jedini odigrao svih 90 minuta protiv Jadrana, a u izostanku Darija Tomića nema mu alternative na lijevom beku.

Barem dok Kasalica ne ostvari pravo nastupa i tako otvori mogućnost povratka Heistera u pozadinu, što s obzirom na njegov doprinos ofenzivnom dijelu igre nije poželjna opcija, osim ako kraj sebe nema već uhodanog Tomića.

Na toj lijevoj strani, dakle, iznenađenja ne bi trebalo biti. Desna će ovisiti o spremnosti Pavlovića koji se od četvrtka vratio u trening, pa bi u tom slučaju Mišić mogao na krilo. U protivnom pred beka Mišića uskače Salanović, ili Barišić koji je tako igrao u Poreču, no tu se onda kao potencijalni problem javlja manjak defenzivne komponente.

Na tribini su u srijedu očekivano bili i stoperi Žižić i Ojdanić, ali i vezni dvojac Zlomislić-Đurić. U sredini terena nadmetanje je doista zanimljivo, konkurenciju je dodatno ojačao Zolotić, dobro se predstavio protiv Jadrana i konkurira za utakmicu, a zna se da Pamiću treba klasičan zadnji vezni koji bi Đurića oslobodio okova.

Za "Zolu" je možda ipak prerano, Zlomislić izgleda nije upitan, ali je pitanje trećeg veznjaka otvoreno i ovisit će o trenerovim zamislima i pripremi utakmice. Želi li ofenzivnijeg Đurića, može se osim sa Zolotićem okušati s Grkovićem ili Vukmanom.

Svraku je testirao čak 60 minuta u Poreču, bio je aktivan, pa možda njega vrijedi probati u ulozi iza napadača, premda se u Zagrebu sprema puno jači ritam. Prije će Pamić tu postaviti Repića, pa početi s njim i Nikolićem, što bi u oba slučaja značilo da očekuje u najmanju ruku ravnopravan odnos posjeda s domaćinom. Što prošle sezone gotovo da i nije bilo moguće, ali ove....(Dameo RAMIĆ KOVAČIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter