Otvoreno klizalište na Verudeli

Otvoreno klizalište na Verudeli
Otvoreno klizalište na Verudeli

Točno u podne, na opće oduševljenje mališana koji su odvozili počasni krug, na terenima Sportskog centra Tivoli na Verudeli otvoreno je pulsko klizalište. Čast da prvi kližu imali su učenici OŠ Tone Peruška predvođeni dječjim gradonačelnikom Marijom Tomašićem.

- Sretan sam što je klizalište otvoreno, želim svima dobru zabavu, rekao je Tomašić čijim se željama priključio gradonačelnik Boris Miletić poželjevši također svima dobru zabavu. Pozvao je na oprez jer se ipak radi o ledu.

Čestitke na otvorenju uputio je i predsjednik kluba In Line Alan Milanović koji je istaknuo da će njihovi članovi kluba svim zainteresiranima biti svakodnevno na usluzi. Pozvao ih je da im se obrate s povjerenjem te da će rado podučavati djecu i odrasle klizanju, a organizirat će i školu hokeja.

A što su naučili već prekaljeni polaznici škole hokeja na rolama, pokazali su najmlađi članovi kluba, oni od pet do deset godina. Neki od njih su prvi put stali na klizaljke, no sudeći po tome kako su se kretali klizalištem, to se nije moglo primijetiti.

- Onaj tko je ikad probao i vozio role, na ledu neće imati problema, još je lakše. No, bez obzira na to je li netko vozio ili nije, jamčim da ćemo svakog naučiti klizati, rekao nam je pak Arsen Lazarić, jedan od članova i instruktora In Line kluba.

Potom nam je u praksi demonstrirao nekoliko elemenata u klizanju, a naučio nas je i kako se zaustaviti na ledu te održati ravnotežu. Za one koji slabije kližu ili ih je strah, klub se pobrinuo za pomagala koja im omogućavaju stabilnost i smanjuju rizik od pada.

Oduševljenje klizalištem nisu skrivale ni učenice Matea, Irena i Valentina koje su također prvi put stale na klizaljke.

- Ovo je super! Sjajna zabava i jedva čekamo da se ponovo vratimo, pogotovo kad padne mrak i kad se upale svjetla, glasna glazba i diskokugla, rekle su nam u dahu.

Svi zainteresirani na ledu će moći uživati do kraja veljače. Tijekom zimskih blagdana Grad Pula, u suradnji s JU-om Pula Sport sve osnovnoškolce daruju besplatnim klizanjem koje će se provoditi u dogovoru sa školama i vrtićima od 10 do 16 sati, a za sve ostale zainteresirane klizalište je otvoreno od 10 do 22 sata radnim danom, a od petka do nedjelje i tijekom praznika od 10 do 1 sat. Na raspolaganju je 150 pari klizaljki svih veličina čiji najam iznosi 10 kuna.

Ulaz na klizalište od ponedjeljka do četvrtka je pet kuna, a ostale dane 10. U ponudi su i obiteljski popusti - 50 kuna za četveročlanu obitelj, a u cijenu su uključeni najam klizaljki i ulaz. U sklopu klizališta, nalazi se i kafe bar u kojem će se pripremati i nuditi razne delicije, uz bogat zabavni program i glazbu uživo. (Napisala N. SOFTIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter