Otvorenje večeras uz Croazzolu Concertante

Porušena lastavičja gnijezda (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Porušena lastavičja gnijezda (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Koncertna sezona u Eufrazijevoj Bazilici po 56. put u Poreč dovodi priznate svjetske klasične glazbenike. U spomeniku svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a tijekom srpnja i kolovoza bit će održano 11 koncerata, a zvuci Beethovena, Chopina ili pak Bartóka moći će se u Bazilici čuti sve do 29. kolovoza.

Svečano otvorenje na rasporedu je večeras u 21 sat, kada će nastupiti ansambl Croazzola Concertante. Croazzola je ansambl bliskih dugogodišnjih suradnika iz više gradova Hrvatske, povezanih u ideji međusobne suradnje i stvaranja novih programa. Okosnicu čine članovi Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb s velikim iskustvom nastupanja u najrazličitijim komornim sastavima, koji se publici nerijetko predstavlja i sa svojim brojnim suradnicima.

Članovi ansambla su Ivana Marija Vidović (klavir), umjetnička direktorica Epidaurus festivala u Cavtatu, Krešimir Marmilić (violina), voditelj i osnivač već spomenute Cadenze, Petar Haluza (violina), član Los Cabarellosa, jednog od najboljih mariachi sastava na svijetu izvan Meksika, Marta Bergovec (viola), članica orkestra HNK-a u Zagrebu te Vinko Grubešić (violončelo) i Saša Špoljar (kontrabas), članovi orkestra kazališta Komedija.

Na svečanom otvorenju koncertne sezone u Eufrazijani, Croazzola Concertante izvest će Rossinijevu "Sonatu a Quattro br.1 u G-duru" te djela Johna Ruttera, Ilje Zeljenke, Davora Bobića i Astora Piazzolle.

Koncerte u Eufrazijani organizira Pučko otvoreno učilište Poreč. Večerašnji koncert počinje u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 50 kuna bit će dostupne na ulazu Bazilike sat vremena prije koncerta. Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti na mail: [email protected], a najnovije informacije o koncertnoj sezoni pratite na Facebooku. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter