Otvorenje uz koncert grupe Mangroove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nastupom zagrebačkog benda Mangroove u srijedu se otvara 9. Rovinj Music Festival, jedini u regiji koji mladim i neafirmiranim bendovima daje mogućnost da nakon što prođu prvi krug žiriranja, pokažu pred publikom sve ono što znaju i umiju. Prvi krug žiriranja je krajnje selektivan jer od od više desetina prijavljenih mladih bandova s područja šire regije, valjalo je izabrati četiri, koja po mišljenju ocjenjivačkog suda, najviše obećavaju.

Konkretno, prve natjecateljske večeri, 29. prosinca,"in live" nastupaju demo bendovi KI i TaleQuale, nakon kojih kreću koncerti poznatih bandova Elemental i Night Express. Večer kasnije, 30. prosinca, također s početkom u 20.30 sati nastupit će druga dva demo benda Negdje između i Lorelei, a potom i rock bendovi Atomsko sklonište i Opća opasnost. Za one željne domaće, i to doslovno rovinjske svirke, 28. prosinca, najavljen je nastup više od 200 članova Glazbenog laboratorija i The Link 20 banda.

Za treću i četvrtu večer RMF-a za ulaznicu u natkriveni prostor šatora postavljenog na Valdibori valja izdvojiti 40 kuna, dok je prva večer u kazalištu Gandusio i grupu Mangroove besplatna, odnosno tradicionalni koncertni poklon građanima od strane organizatora. Svi koncerti na Valdibori, koji uključuju i natjecateljski dio četiri demo benda koji se bore za titulu najboljeg, ali novčani iznos od pet tisuća kuna, započinju u 20.30 sati.

Uz organizacijski tim (Zoran Božić, Denis Budim, Igor Franković) sponzori RMF-a su Grad Rovinj i njegova Turistička zajednica. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter