Otvorenje s Oliverom, Gibonnijem i Krajcarom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trece Rakljansko kulturno ljeto predstavljeno je u MMC-u Luka. Iako je financijska situacija ponešto skratila program, manifestacija ce poceti glazbenim spektaklom na kojem ce u nedjelju, 26., od 21 sat nastupiti Bruno Krajcar, Oliver Dragojevic i Gibonni.

Dok su Krajcar i Dragojevic, kako je to primijetio organizator Klaudio Knapic, ovdje vec domacini, Gibonni stiže kao poseban gost, unatoc prilicno zbijenom rasporedu. Bit ce to akusticni koncert, uz dva klavira i gitaru. Bit ce to, kako veli Knapic, druženje prilagodeno željama publike, kao i prošlih godina. Gibo ce otpjevati pet-šest pjesama, ovisno o tome koliko bude raspoložen.

Prije toga, u 19 sati održat ce se misa koju ce predvoditi fra Zvjezdan Linic. Iduci dogadaj je 30. srpnja, kada ce se u centru Raklja održati gastromanifestacija U rakljanskom loncu, na kojoj ce u zabavnom dijelu nastupiti Rakljanac Serdo Valic. Potom je 6. kolovoza folklorna manifestacija Rakalj u srcu, na kojoj ce pored domacina i organizatora, KUD-a "Mate Balote", nastupiti još cetiri KUD-a iz ostatka Hrvatske, a dan kasnije na redu je memorijalni bocarski turnir Zoran Tade.

Kulturno ljeto bit ce okoncano glazbenom radionicom od 13. do 20. kolovoza, na kojoj ce predavaci biti pijanistica Danijela Horvat, violinist Emilio Percan te celist Oriol Aymat Fuste iz Španjolske, a polaznici dolaze iz Njemacke, Austrije, Makedonije i Hrvatske. Na koncu ce održati koncerte u rakljanskoj i mutvoranskoj crkvi.

Svi su koncerti besplatni, a i ove se godine organizira prijevoz autobusima od centra Raklja do svete Agnjije. Organizatori su KUD "Mate Balota" i Turisticka zajednica opcine Marcana.


Podijeli: Facebook Twiter