Otvorenje Pula City Malla 1. rujna?


Iako službenu potvrdu nismo uspjeli dobiti od vlasnika, tvrtke MID Bau Nekretnine d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, koja je hrvatska podružnica austrijske grupacije MID, sve ukazuju na to da bi novi trgovački centar Pula City Mall trebao biti otvoren 1. rujna. Upravo je taj datum objavljen na reklamnim jumbo plakatima pojedinih trgovina, koji su posljednjih dana osvanuli diljem Pule i izvan nje. U međuvremenu, u samom trgovačkom centru na križanju obilaznice i Santorijeve ulice, podno Kaštanjera, radnici marljivo obavljaju završne radove, a neslužbeno smo doznali da su u tijeku tehnički pregledi. Na licu mjesta smo se uvjerili da zaposlenici zakupaca prostora užurbano čiste i uređuju lokale i izloge, postavljaju police i slažu robu koja je u pojedinim trgovinama, poput Zoo Cityja i Müllera, već sva na svojim mjestima. U diskontu KIK smo zatekli djelatnike u lijepljenju tepiha, dok su metalne košare ranije raspoređene, a u Hervis Sportsu upravo unašali i raspoređivali odjevne predmete.

Pri kraju je i montiranje vanjskih svjetlećih reklama te nadstrešnice nad asfaltiranim i iscrtanim vanjskim dijelom parkirališta. Pokušali smo doznati hoće li se svečano otvorenje doista dogoditi 1. rujna, a pojedini su nam sugovornici, zatečeni u poslu, rekli da se oni spremaju za to, no sve ovisi o vlasniku i rezultatima tehničkih pregleda, odnosno hoće li sve potrebne dozvole biti pribavljene u predviđenim rokovima.

Kako smo u više navrata izvještavali, Pula City Mall izvođač radova - tvrtka Tehnika d.d. gradi na zemljištu od ukupno 28 tisuća četvornih metara, a zakupna površina novog trgovačkog centra iznosi oko 13 tisuća četvornih metara. Izgrađena su dva prizemna objekta s parkiralištem između njih i velikom podzemnom garažom za ukupno 333 vozila. U jednom je smješten hipermarket lanca Interspar, prvi takve vrste u Istri. Ostali najavljeni sadržaji uključuju brandove i trgovine New Yorker, Sportina, Galileo i C&A (odjeća), Mass i Deichmann (obuća), Top Shop (dom), Hervis Sports (sport), KIK (diskont), Zoo City (kućni ljubimci), zatim su tu Dominik srebrnarnice, ljekarna Farmacia, drogerije DM i Müller, Tele 2, Western Union te ugostiteljski objekt Leggiero. (Kristina FLEGAR, snimio Neven LAZAREVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter