Otvorenje prometnice do kraja mjeseca

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Radovi u Palisinoj ulici polako se privode kraju i, prema informacijama iz nadležnog gradskog odjela, bit će gotovi do kraja ovog mjeseca. Iako ne izgleda tako, u tijeku su završni radovi oko kružnog toka kod skretanja za marinu Veruda, ali i duž cijele ulice. Postavljaju se rubnici, obavljaju posljednje pripreme za zadnju fazu radova, a to je asfaltiranje.

- Trenutno se obavljaju završni radovi na kružnom toku i vrlo brzo slijedi asfaltiranje. Trenutno se promet odvija "donjom" stranom kružnog toka uz pomoć semafora, rekao nam je pročelnik Damir Prhat i ponovio da će svi radovi na toj lokaciji biti gotovi do kraja travnja, odnosno pred prvosvibanjske praznike.

Podsjetimo, prometnica oko kružnog toka ostat će u jednakim gabaritima kao i ranije, samo će kružni tok biti sigurniji i primjereno uređen. Ondje se, podsjetimo, također, radi i na rekonstrukciji kanalizacije, a završetkom radova postavit će se novi asfalt duž cijele prometnice i okončat će se muke vozača jer je stanje te prometnice do rekonstrukcije bilo prava noćna mora zbog nebrojenih rupa, zakrpa i ulegnuća. Po završetku radova, bit će ondje potpuno nova prometna površina, s uređenom oborinskom odvodnjom i fekalnom kanalizacijom, a u jednom se dijelu postavlja i nova vodovodna i plinska instalacija te elektrokomunikacijska i distribucijsko telekomunikacijska mreža. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter