Otvorenje FUČ-a: Žirafe prošetale kroz grad


Spektaklom hodajućih žirafa nizozemskog Teatra Pavana na Forumu je otvoren međunarodni Festival uličnih čarobnjaka - FUČ. Već u ranim večernjim satima festival je privukao mnogobrojnu publiku, posebno najmlađe stanovnike koji su oduševljeno promatrali kako nastaju dvije 4-metarske žirafe. Mnogi nisu odoljeli pa su žirafe skrivećki potezali za rep.

Festival je već prvu večer ponudio pregršt zanimljivih predstava i događanja. Počelo je radionicama igraonicama cirkuskih vještina za djecu u Parku grada Graza - Mali cirkus skupine Cirkorama te predstavom Đon kesten.

U kinu Valli otvorena je retrospektivna izložba plakata i fotografija FUČ-a 2005- - 2010. na kojoj su slikom predstavljena sva događanja festivalu proteklih godina.

Nakon službenog otvorenja u užem centru grada mnogobrojna publika uživala je u raznim predstavama i vještinama španjolskog klauna Franxi Natra, uličnom koncertu "one man" banda Magister Ludi, a duž Kandlerove se predstavio Studio za izvedbenu umjetnost Prostor plus, odnosno ulicom su hodali kipovi pantomimičari. U kasnim večernjim satima održana je izložba Kolektiva "El Penubra" te predstava Circo patuf izvođača iz Španjolske.

Festival se nastavlja u petak. U Parku Grada Graza održat će se radionice cirkuskih vještina za djecu te predstava "Nema dilema". U 20 sati na Portarati na repertoaru je još jedna predstava za djecu španjolskih izvođača Fede Soch, a duž Ulice Sergijevaca posjetitelji će moći uživati u uličnim koncertima, kipovima pantomimičarima, te u predstavama gostiju iz Srbije i Španjolske na Forumu. (N. SOFTIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter