Otvorenje Dimensionsa u Areni uz Caribou, Darkside…

Dimensions festival ove godine traje od 27. do 31. kolovoza
Dimensions festival ove godine traje od 27. do 31. kolovoza

Pozitivan ritam najavio je glavne zvijezde ovogodišnjeg Dimensions festivala koji će se održati u tvrđavi Punta Christo od 28. do 31. kolovoza sa spektakularnim programom i koncertom otvorenja u pulskoj Areni 27. kolovoza gdje će nastupiti Caribou, Darkside, Nils Frahm i Kwabs.

Mnogo se toga dogodilo u karijeri kanadskog multitalenta Dana Snaitha poznatijeg kao Caribou nakon izlaska uspješnog albuma "Swim" 2010. godine, a prije svega njegova velika svjetska turneja s bendom zaslužna je za reputaciju izvrsnog sastava uživo koji je pratio Radiohead na njihovoj sjevernoameričkoj, europskoj i meksičkoj turneji. U 2013. Dan Snaith se posvetio radu na novom albumu koji će publika Dimensionsa moći poslušati na koncertu otvorenja Dimensions festivala u pulskoj Areni.

Pridružit će im se Darkside - uzbudljiva unija Nicholasa Jaara i Davea Harringtona, čija je zajednička suradnja rezultirala vrhunskim izdanjem elektroničke glazbe. Nastupit će i eksperimentalni producent i kompozitor Nils Frahm i pjevač Kwabs čiji snažan i produhovljeni vokal spaja njegovu afričku tradiciju, s utjecajima rhythm and bluesa i gospel glazbe.

Na tvrđavi Punta Christo nastupit će uživo poznati producent Jon Hopkins, dva puta nominiran za prestižnu nagradu Mercury, kao i legendarni funk, soul i jazz glazbenik nevjerojatnog glasa Roy Ayers. Dva pionira house i techno glazbe, Moodyman i Theo Parrish rasplesat će prisutne, kao i techno duo Juan Atkins & Moritz von Oswald te još jedan detroitski techno kolektiv Underground Resistance.

Na Dimensions se vraća i legendarni Gilles Peterson, kultna figura scene, kao i Floating Points koji pokrivaju široku lepezu žanrova. Tu je i duo Metro Area koji će nastupiti uživo, zatim miljenik kritike Omar i jedna od najtraženijih DJ-ica Nina Kraviz koja prvi put dolazi na tvrđavu. Za odlične zvuke dub, bass, jungle i reggae glazbe pobrinut će se Mala iz Digital Mystikz’sa koji nastupa uživo, Kode 9 iz Hyperduba i briljantni duo Tikiman & Scion. (Boris VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter