Otvoreni upisi u pulske predškolske ustanove

Mariza Kovačević, Elena Puh Belci i Tamara Brussich (K. FLEGAR)
Mariza Kovačević, Elena Puh Belci i Tamara Brussich (K. FLEGAR)

Od danas do 13. lipnja otvoreni su upisi u predškolske ustanove na području Grada Pule za pedagošku godinu 2016/2017 koja počinje 1. rujna. Kao i nekoliko godina dosad, za sve pulske vrtiće, bez obzira jesu li njihovi osnivači Grad ili privatne osobe, vrijede isti kriteriji i iste cijene, a procedura jedinstvenih upisa nije se promijenila u odnosu na prethodne godine. No, u pripremi su i određene novosti.

Istaknule su to dogradonačelnica Elena Puh Belci, ravnateljica talijanskog Dječjeg vrtića Rin Tin Tin Tamara Brussich i ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u Komunalnoj palači. Detaljne informacije i zahtjev za upis moguće je pronaći na službenim web stranicama Grada i vrtića, a potrebne dokumente treba donijeti od 8 do 12 sati na jedno od četiri upisna mjesta (bez obzira na željeni vrtić). Upisna mjesta su Dječji vrtić Centar, Rin Tin Tin, Monte Zaro i Izvor.

Sve će predane zahtjeve obraditi sedmeročlano povjerenstvo sastavljeno od predstavnika vrtića, koje će imenovati gradonačelnik. Konačna lista upisa bit će obznanjena na slijedećoj konferenciji za novinare. Kako je rečeno, lani je upisano petstotinjak mališana te se i ove godine očekuje sličan broj zahtjeva.

Ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević kazala je da u novom vrtiću kraj škole na Velom Vrhu u novoj pedagoškoj godini nude i poludnevni (šestosatni) program te Malu školu koja je za predškolce obavezna i koju je moguće pohađati i u vrtiću Vjeverice na Monte Zaru, zatim u vrtiću More (bivši Mondo Bimbo) u Šišanskom naselju, osposobljenom i za poludnevni program, te u Rin Tin Tinu.

Napomenula je i da u vrtiću Kaštanjer pokreću program za jasličku dob (mališani od jedne do tri godine starosti). Za jaslice treba upisati mališane koji do 1. rujna navršavaju jednu godinu.

Velike promjene najavila je ravnateljica Rin Tin Tina Tamara Brussich.

- Proračunskim sredstvima Grada Pule tijekom srpnja i kolovoza bit će obnovljena zgrada na Giardinima, na Usponu Svetog Stjepana, koju su dosad koristili Pužići u sklopu Dječjeg vrtića Pula. Zgrada je prostranim dvorištem spojena s centralnim objektom našeg Dječjeg vrtića Rin Tin Tin na Glavinićevom usponu, i u nju ćemo premjestiti dosadašnje područne skupine Mondo Bimbo, Titti iz Mohorovičićeve ulice, Cip&Ciop s Velog Vrha i Calimero iz Koparske ulice. Zbog brojnih upita roditelja, jedna će vrtićka skupina tu biti prenamijenjena u jasličku, pa ćemo za jaslički uzrast sad imati ukupno tri skupine. Spremamo se, dakle, prvog rujna započeti s radom u lijepim, novim prostorijama i optimalnim uvjetima te svoj našoj djeci priuštiti i adekvatan vanjski prostor, ograđen i opremljen brojnim igralima, rekla je Brussich. (Kristina FLEGAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 31. SVIBNJA


Podijeli: Facebook Twiter