Otvoreni novi prostori udruge "Istrijana Istre"

(D. Memedović)
(D. Memedović)

Prigodom svečanošću uz brojne uzvanike, njih čak tisuću, nastupe najmlađih folkoraša iz Raklja, glazbu i bogat domjenak s istarskim delicijama, u subotu je navečer službeno otvoren i javnosti predstavljan novi prostor udruge "Istrijana Istre" na adresi Kapitolinski trg 8 (iza Augustovog hrama). Tom je prigodom, uz brojne goste i simpatizere iz cijele Hrvatske pa i Slovenije, održano veliko godišnje slavlje i druženje na koje su bili pozvani svi građani Pule i simpatizeri te prijatelji Udruge Istrijana Istre, a otvorenju prostora odazvao se i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Kako doznajemo od predsjednika udruge Ive Udovića Udruga "Istrijana Istre" osnovana je prije tri godine i jako su zadovoljni da im je Grad dodijelio prostor za rad.

- Udruga broji više od 500 članova i barem toliko simpatizera, ima deset odbora i već je vrlo aktivna u društvenom životu. Osnovni joj je cilj okupljanje Istrijana i simpatizera Istre, uz međusobno pomaganje i zaštitu kulturnih specifičnosti Istre, promociju tradicijske baštine, očuvanje izvornosti dijalekata, starih zanata, navodi Udović dodajući da je udruga apolitična.

Inače, u bogatom kulturno-umjetničkom programu, brojne okupljene Puljane dugo su u noć zabavljali, među ostalima, Aledory Band i Serđo Valić na roženicama. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter