Otvoreni natječaji za hrvatske filmske festivale

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Otvoren je natječaj za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival, koji će se održati od 11. do 14. rujna u Karlovcu, dok su prijave za ovogodišnje Dane hrvatskoga filma, koji će se odvijati od 15. do 21. travnja u zagrebačkom Studentskom centru, otvorene još tjedan dana, izvijestili su organizatori tih festivala.

Hrvatski filmski producenti i autori koji žele sudjelovati na 22. Danima hrvatskoga filma mogu prijaviti filmove proizvedene nakon siječnja prošle godine, koji su snimljeni u profesionalnim filmskim, elektronskim ili digitalnim formatima. Kandidati mogu biti i filmovi proizvedeni u inozemstvu, ako su im redatelj ili producent hrvatski državljani.

Prijave u kategorijama igranih, dokumentarnih, animiranih, eksperimentalnih i namjenskih filmova te glazbenih spotova podnose se na posebnom obrascu dostupnom u uredu Dana hrvatskog filma ili na službenim stranicama SC-a www.sczg.unizg.hr.

Osamnaesta Filmska revija mladeži organizira se sedmi put u suradnji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac, a usporedno s njom, Karlovac će ugostiti i šesti Four River Film Festival, međunarodni festival srednjoškolskog filma.

Nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu prošle je godine pratilo oko pet tisuća posjetitelja. Natječaj za ovogodišnje sudjelovanje otvoren je do 1. lipnja, a filmovi se prijavljuju na internetskoj stranici Hrvatskog filmskog saveza.

Do kraja veljače bit će otvoren i natječaj Zagreb filma, u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport, za izradu animiranih najava i promotivnih videospotova na temu "Zagreb u Europskoj uniji". Mogu se prijaviti autori s razrađenom idejom animirane najave na zadanu temu, u bilo kojoj tehnici animacije, a radovi moraju trajati od 10 do 30 sekundi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter