Otvoreni Dani mladog maslinovog ulja


"Ako vas pitam kako zamišljate razglednicu Istre, u kantunu te kartoline bila bi ulika. To je prepoznatljivost, spoj koji povezuje prošlost i budućnost", rekao je istarski župan Valter Flego danas u Vodnjanu gdje su u podne svečano otvoreni 9. Dani mladog maslinovog ulja. U vrijeme krize i rezanja troškova, mnogi pitaju jesu li potrebni ovakvi sajmovi, rekao je, no tijekom tri dana manifestacije vodit će se brojni razgovori između izlagača, posjetitelja i drugih zaposlenih u maslinarstvu pa javni sektor tu svakako treba biti uključen, kaže on.

- Ulje će i ove godina biti kvalitetno, vrhunsko. Vodnjan postaje pravi grad maslinarstva i prednjači u maslinarstvu, rekao je vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović.

Svečanost otvaranja pratili su brojni gosti i uzvanici, a među njima delegacije iz Češke, iz talijanskog grada Castelfranco i općine Manzano iz Autonomne pokrajine Vojvodine, čelnici istarskih gradova i općina, predstavnici Obrtničke komore Istarske županije te drugih institucija i udruga.

Na sajmu se predstavlja osamdeset izlagača sa više od 200 uzoraka maslinovog ulja. Osim vrhunskih ekstradjevičanskih maslinovih ulja nude se i drugi proizvodi poput vina, rakije, pršuta, sira, marmelade, proizvoda od ribe, meda, lavande te poljoprivredni alati i strojevi. Izlagači, osim iz Hrvatske, dolaze iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Italije. (P. LUKEŽ, snimio N. LAZAREVIĆ)

OPŠIRNIJE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter