Otvoreni 11. Susreti djece hrvatskih branitelja

Ministar branitelja Predrag Matić otvorio 11. Susrete djece hrvatskih branitelja (V. HABEREITER)
Ministar branitelja Predrag Matić otvorio 11. Susrete djece hrvatskih branitelja (V. HABEREITER)

U dječjem odmaralištu "Veli Jože" u Savudriji otvoreni su 11. Susreti djece hrvatskih branitelja. Susreti se već četvrtu godinu za redom održavaju na ovom mjestu i odvijaju se kroz niz sportskih, kulturno umjetničkih i društvenih radionica i igraonica na kojima sudjeluju djeca u dobi do sedam do 15 godina s voditeljima. Svima je ovo prilika za upoznavanje, druženje i stvaranje kontakata među djecom čiji su roditelji bili sudionici Domovinskog rata.

Na svečanom otvaranju sudionicima susreta dobrodošlicu su zaželjeli ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić, načelnik Policijske uprave istarske Mladen Blašković u ime Ministarstva unutarnjih poslova te Nikola Škunca iz glavnog stožera oružanih snaga Republike Hrvatske.

Ovogodišnje natjecanje okupilo je oko 550 finalista, od čega 19 djece iz Istre, koji su izlučna natjecanja prošli u Svetoj Nedjelji, Donjem Miholjcu, Križevcima i Kaštelu, nakon završetka školske godine, na kojima je sudjelovalo oko 3.500 djece iz cijele zemlje. Finalisti se natječu u nogometu, odbojci, igri graničara, elektronskom pikadu, play stationu, stolnom nogometu i pjevanju, a najbolji će biti nagrađeni medaljama.

- Lijepo je vidjeti okupljanje hrvatskih branitelja, a još je ljepše vidjeti kad se na ovakvom predivnom mjestu sastanu djeca pa čak i unuci hrvatskih branitelja. Još je ljepše potaknuti njihovo druženje i onaj dio voljenja domovine kad su ovako zajedno, rekao je ministar Matić. Prema njegovim riječima, upravo će ti mladi ljudi osigurati da vrijednosti Domovinskog rata nikada ne padnu u zaborav.

U jedanaest godina trajanja susreta u njemu je sudjelovalo više od 36 tisuća djece, a susreti su se održavali u svim županijama. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter