Otvorene prijave za najveće smotre vina i maslinovog ulja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proizvođače vina i maslinovog ulja pozivaju iz udruge Agroturist iz Vodnjana da se do 20. travnja prijave na 24. smotru vina južne Istre i 23. smotru maslinovog ulja Istre i Kvarnera. Najvažniji takav događaj u južnoj Istri, koje proizvođači dobrog vina i ekstradjevičanskog maslinovog ulja na žele propustiti, održat će se na blagdan Duhova 4. lipnja.

Zainteresirani proizvođači mogu se prijaviti na e-mail adresu [email protected] ili pozivom na telefonski broj 099/202-09-33 najkasnije do 20. travnja, do 16 sati. Nakon tog organizatori će kontaktirati prijavljene da bi dogovorili termina kada će obaviti uzorkovanje na njihovom gospodarstvu. Za smotru maslinovog ulja uzorke prikuplja ovlaštena komisija udruge Agroturist, potrebne su tri boce od 0,25 litre koje donosi komisija i kotizacija od 300 kuna po uzorku za fizikalno-kemijsku i senzorsku analize. Za smotru vina potreban je uzorak od pet boca vina od 0,75 ili jedne litre te kotizacija od 150 kuna po uzorku.

Sudionici smotre imaju mogućnost promocije proizvoda sponzoriranjem nagrade tematskog fotomaratona (kariola vrhunskih proizvoda), mogućnost prodaje na štandu, a ukoliko osvoje jedno od prva tri mjesta promovirat će ih se na vođenim degustacijama. Smotre inače prati i cjelodnevni bogati program, degustacije, otvoreni podrumi i kušaonice, predavanja, gastronomski i zabavni programi i tako dalje. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter