Otvorene prijave za Dane mladog maslinovog ulja

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Zainteresirane izlagače, proizvođače maslinovog ulja te ostale subjekte koji žele sudjelovati na 12. Danima mladog maslinovog ulja, koji će se održati od 18. do 20. studenog, poziva Grad Vodnjan da se prijave. Prijavnica za manifestaciju, koja je i jedinstvena prilika sredinom studenoga za poslovne i privatne susrete, može se ispuniti na web adresi www.dmmu.info.

"Prepoznatljivost Vodnjana kao lidera u proizvodnji i kvaliteti maslinovih ulja, definitivno je rezultat ulaganja i edukacije te razvoja maslinarstva na području Vodnjanštine duže od 15 godina. Ulaganja su bila na svim područjima: u promociju i organizaciju manifestacija, edukaciju poljoprivrednika i potrošača maslinovih ulja, subvencioniranje poljoprivrednika te druga ulaganja. Sve to objedinjeno omogućilo je stvaranje vrlo cijenjenog brenda maslinovih ulja s područja Vodnjanštine", stoji u pozivnici Grada Vodnjana, koji manifestaciju organizira u suradnji s Istarskom županijom.

Dani mladog maslinovog ulja svake godine okupljaju proizvođače vrhunskih ulja, ali nastoje široj javnosti predstaviti i važnost konzumiranja takvih proizvoda. Manifestacija je posebno doprinijela, navode, afirmaciji vodnjanskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja koje je danas itekako prepoznatljiv autohtoni brend, a u svjetskim razmjerima jedno od najboljih.

U tri dana Vodnjanom prođe oko 20 tisuća posjetitelja koji uživaju u programima pod šatorom većim od 1.600 četvornih metara gdje svoje proizvode i usluge nudi oko 100 izlagača, proizvođača maslinovih ulja i drugih autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Pritom cjelodnevni gastro-show okuplja najbolje kuhare i chefove s područja Istre i Kvarnera.

"I ovu godinu pripremamo aktualne teme za stručna predavanja i panele, posebne gastro-radionice i vođene degustacije, obilaske matičnog i kolekcijskog nasada maslina te degustacije maslinovih ulja u Oil baru", piše u dopisu iz gradske uprave. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter