Otvorena teretana za slijepe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uoci obilježavanja godišnjice postojanja županijske Udruge slijepih u subotu je u prostoru na Trgu kralja Tomislava u Puli svecano otvorena teretana za slijepe. Cast presijecanja vrpce imao je najstariji clan udruge po stažu Edvard Žufic, nakon cega su mnogobrojni prisutni mogli vidjeti, opipati i isprobati sedam sprava - ergometre, steper, pokretnu traku i sobne bicikle smještene u trima prostorijama.

"Teretanu smo otvorili zato što se slijepe osobe premalo krecu u svakodnevnom životu, a zbog invalidnosti rekreacija im je prijeko potrebna. Buduci da one imaju niži standard, odnosno žive u stanovima, a ne velikim kucama, prostora za rekreaciju u njihovim domovima nema dovoljno.

Takoder, vlasnici smo prostora za koji je šteta da ostane neiskorišten. Zato smo se prošle godine prijavili na natjecaj Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i dobili 80 tisuca kuna kojima smo uredili prostor i kupili sprave. Ovo je još jedan od niza uspjeha koji smo postigli svega nekoliko dana prije godišnjice udruge osnovane 22. veljace 1951.", rekao je predsjednik Zlatko Kuftic.

Mogucnost rekreacije izazvala je medu clanovima udruge val oduševljenja te su se i mladi i stariji okušali u vježbanju na spravama.


Podijeli: Facebook Twiter