Otvorena Specijalna bolnica Medico

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas u podne svečano je otvorena Specijalna bolnica Medico. Nalazi se u zgradi Poliklinike Peharec na Vidikovcu (Rizzijeva 101) i spremna je dočekati prve pacijente od 2. studenog. Radi se o jednoj od prvih privatnih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, osnovanoj 1991. godine, koja danas raspolaže najsuvremenijom dijagnostičkom i terapijskom opremom, minimalno invazivnom kirurgijom te iskusnim medicinskim timom s 24 različite specijalizacije i subspecijalizacije. 

Istrijani već 25 godina idu u Medico

- Najbolji dolaze najboljima, rekla je danas ravnateljica specijalne bolnice Medico Nevenka Kovač na svečanosti otvorenja, istaknuvši među ostalim da vjeruje da Medico može i hoće unaprijediti kvalitetu zdravstvene usluge.

Veli da Istrijani već 25 godina dolaze u Medico u Rijeci te da je veseli otvorenje prve poslovne jedinice u Istri jer je Medico sada došao k njima. Inicijativa za otvorenjem jedinice u Istri, rekao je osnivač Medica Miroslav Reljanović, rađala se gotovo od onda kada su preuzeli Medico.

- Želimo približiti Istri ono što već 25 godina radimo u Rijeci, rekao je Reljanović, dodajući da je pravi put kojim se može ići, put integracije javnog i privatnog zdravstva te da javno i privatno zdravstvo nisu konkurencija, već zajednički trebaju pomagati, istaknuvši pritom da Medico svojim pristupom može, i hoće, biti strateški partner u razvoju zdravstvenog turizma, posebno u Istri.

Dobili smo novu kvalitetu, novu mogućnost izbora, rekao je, pak, pulski gradonačelnik Boris Miletić, poželjevši im dobrodošlicu te istaknuvši da ga veseli dolazak Medica jer, među ostalim, "težimo izvrsnosti jer smo premali da bi bili prosječni". Dobrodošlicu im je uputio i župan Valter Flego, kazavši da je Istra bogatija za izvrsnu uslugu i izvrsnu ekipu, koja je od danas dostupna svim ljudima Istre. Nastavak je to ulaganja u ljude, objekte, u zdravstvo, rekao je Flego, dodajući da želi upravo to, neka javni sektor motivira privatni i obrnuto. 

Konkurencija je uvijek dobra

Riječi dobrodošlice uputio je i ravnatelj Poliklinike Peharec Stanislav Peharec te ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić, koja je istaknula da je vrijeme da se počne stvarati integrirana zdravstvena zaštita u Istri. Zdrava konkurencija je uvijek dobra, samo nebo nam je granica, rekla je Hrstić.

Ono što je odlično, od uzimanja uzoraka za laboratorijsku analizu, preko kliničkih pregleda i dijagnostičkih postupaka, do zaključnog mišljenja liječnika prođe najviše dva-tri sata. Korisnicima se nadalje, nudi program dnevnih bolnica, sistematski pregledi i individualne zdravstvene programe, sve pod motom "U jednom danu, na jednom mjestu". Vlasnik Specijalne bolnice Medico podsjetimo, je tvrtka Ergomed iz Zagreba. Zapošljavaju 102 djelatnika, među kojima je 50 liječnika, a samo prošle godine imali su više od 40 tisuća pacijenata. (Nera SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter