Otvorena šesta grupa produženog boravka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U školske klupe danas su sjeli i osnovci istarskog sjevera, ukupno njih 466 koliko ih polazi Osnovnu školu "Vazmoslav Gržalja": matičnu školu Buzet i područne škole Roč, Vrh i Lanišće. Četvrta područna škola, ona u Livadama sa statusom "četverogodišnje" škole, ove je školske godine zatvorila svoja vrata s obzirom da je ostala bez učenika.

- Najviše učenika je u matičnoj školi Buzet, njih 379, u Roču ih ima 44, u Vrhu 40 i u Lanišću su tri učenika. Raduje što se povećava broj učenika u područnoj školi Vrh, dok je kod ostalih broj učenika uglavnom isti kao i prethodne školske godine, istaknula je Jadranka Bartolić Muzica, ravnateljica OŠ "Vazmoslav Gržalja". Naglasila je da je resorno ministarstvo odobrilo tri pomagača u nastavi, kao i da postoji potreba za još njih nekoliko pa se u buzetskoj školi nadaju da će im Županija kao i lani naknadno to odobriti.

U novoj školskoj godini u matičnoj školi Buzet otvara se novo, šesto odjeljenje produženog boravka, što će ponovo omogućiti pojedinačni rad po razredima i učenici neće biti primorani raditi u kombinacijama. - Izlazimo time u susret jednoj od molbi roditeljskog vijeća, istaknula je resorna gradska pročelnica Elena Grah Ciliga.

Ukupan trošak produženog boravka, uključujući otvaranje novog odjeljenja i zapošljavanje još jednog učitelja godišnje iznosi 731.900 kuna, od čega Grad Buzet financira 85 posto, odnosno 619.900 kuna, a preostalo roditelji. Tome treba dodati i mjesečni trošak ručka kojega podmiruju roditelji.

Fiksni mjesečni dio po učeniku iznosit će 80 kuna, a u gradskom proračunu osigurano je dodatno 143.900 kuna. Cijena produženog boravka u buzetskoj školi, zahvaljujući sufinanciranju Grada Buzeta i dalje je među najnižima u Istarskoj županiji. Iz godine u godinu interes za pohađanjem produženog boravka je sve veći, a ove ga godine iskazuje preko 140 učenika matične škole Buzet i područne škole Roč.

Grad Buzet je svim učenicima osnovne škole osigurao besplatne udžbenike. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter