Otvorena rampa za ulazak u more na Valkanama

Otvorena obnovljena rampa za ulazak u more na Valkanama (M. ANGELINI)
Otvorena obnovljena rampa za ulazak u more na Valkanama (M. ANGELINI)

Obnovljena i rekonstruirana plaža za osobe s invaliditetom, s rampom za lakši ulazak u more nepokretnim i teže pokretnim osobama, na Valkanama puštena je danas i službeno u funkciju.

Na tradicionalnom druženju Društva osoba s tjelesnim invaliditetom iz Pule, 16. po redu, rampu su otvorenom proglasili predsjednik društva Aleksandar Pavlović, predsjednik Saveza društva tjelesnih invalida Istarske županije Mladen Pucarić i zamjenica gradske pročelnice za društvene djelatnosti Irena Peruško.

Grad Pula, navela je Peruško, rekonstrukciju je financirao s gotovo 230 tisuća kuna (bez PDV-a). Od tajnice društva Zuzane Hoti Radolović čuli smo pak da je rampa izgrađena 1999. godine, u potpunosti dovršena 2002., no more i vjetrovi učinili su svoje pa je došlo vrijeme i za obnovu, što je nedavno i učinjeno. Radovi su se uglavnom odvijali u lipnju, dovršena je i koji tjedan prije roka, a iako se sve radilo po zakonu i uz suglasnost struke, istaknula je Peruško, evidentno je da će se zbog primjedbi osoba koja za kretanje koriste invalidska kolica ili druga pomagala, morati izvesti još neki zahvati kako bi pristup moru bio lakši.

Na druženje na Valkanama, gdje se osim kupanja odvijao cjelodnevni program s brojnim sportskim i drugim aktivnostima, poput pikada, tombole, viseće kuglane, turnira u šahu te briškuli i trešeti, pristigli su i članovi pazinskog Društva tjelesnih invalida, ali i Fažanci, Medulinci, Barbanci… Na moru su, uz miris srdela s roštilja, uživali i gosti s kontinenta - članovi Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida iz Čakovca. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter