Otvorena prva škola seksa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U blizini Beca otvorena je prva medunarodna škola seksa. Cilj cjelokupnog nastavnog programa je nauciti ljude raznolikim seksualnim tehnikama koje ce promijeniti njihov život, ali i život njihovih bližnjih.

Ylva-Maria Thompson, ravnateljica škole rodena u Švedskoj, tvrdi da, uza sve ostale grane obrazovanja, postoje kvalitetni programi za vježbanje uma i tijela, ali ne i sustavno razvijanje seksualnih vještina, prenosi q13fox.com.

Štoviše, u obrazovnim institucijama seks je cesto tabu-tema, spominje se tek u uskoj povezanosti s reprodukcijom, a teme užitka i seksualnih vještina redovito se izbjegavaju.

"Naš nastavni program ukljucuje i teoriju i praksu. Teorija podrazumijeva osvrt na prošle i suvremene teorije seksualnosti, a ucit cemo i seksualne pozicije, tehnike dodira, anatomske cinjenice... i, što je najvažnije, ucenici ce imati praksu."

Upisi u školu poceli su nedavno, a iako nastava pocinje tek u prvom mjesecu 2012., a semestar košta 1.400 eura, vecina kolegija je vec popunjena.

Semestar u školi ukljucuje pet kolegija ili tri intenzivna tecaja. Vecina nastave odvija se na njemackom, a postoje i posebni vikend-tecajevi za parove.

Škola je smještena u prostranoj vili iz 18. stoljeca koja se nalazi oko pola sata vožnje od Beca, a opremljena je svim potrebnim rekvizitima, nastavnickim priborom, laboratorijem i studentskim domom, u koji stane oko 20 studenata.

Ravnateljica se nada da ce oni smješteni u domu biti posebno aktivni u izvršavanju svojih nastavnih obveza i domace zadace, pogotovo prakticnog dijela. Takoder, prezervativa ce biti u izobilju i bit ce besplatni.

U školi ce, naravno, biti i ispita, a cilj cjelokupnog nastavnog programa je "obrazovati ljude o njihovoj i tudoj seksualnosti, te ih nauciti raznolikim seksualnim tehnikama koje ce promijeniti njihov život, ali i život njihovih bližnjih", zakljucuje ravnateljica.

Naravno, ovakva škola je podigla dosta prašine, pa su tako neki od oglasa za školu zabranjeni na austrijskoj televiziji, a ispred škole se mogu vidjeti prosvjednici koji tvrde da je ovo samo vrlo glamurozan i dobro zamaskiran nacin prodavanja seksualnih usluga, pa školu izjednacuju s javnom kucom.


Podijeli: Facebook Twiter