Otvorena porecka Booktiga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Knjige otvaraju nove svjetove i jedno su od najmocnijih sredstava obrazovanja i napretka. Kako svakom procitanom knjigom obogacujemo sebe, a tako i svoju okolinu, tako i ovim festivalom pronalazimo nacine da potaknemo na citanje i saznanja životnih istina, rijeci su kojima je ravnateljica porecke Gradske knjižnice Irides Zovic, otvorila Booktigu, cetvrti medunarodni festival procitanih knjiga i proigranih igracaka, koji se do subote održava na Trgu Marafor u staroj gradskoj jezgri Poreca.

Ovogodišnji festival okupio je dvjestotinjak sudionika u programu medu kojima su ugledni književnici, predavaci, umjetnici, antikvarijati, te sudionici Booktiga Open Stage programa.

Svecanost otvaranja održana je ispred galerije Sincic u lapidariju Zavicajnog muzeja Poreštine gdje su se okupili brojni gosti i predstavnici kulturnih ustanova Grada i Županije, te ucenici, profesori i ljubitelji knjiga i književnosti.

U cetvrtom izdanju Booktiga je uz procitane knjige u svoj koncept uvrstila i proigrane igracke. Izložba drugacijih igracaka otvorena je u galeriji Sincic, a austrijski istraživac i etnolog prof. dr. sc. Fritz Trupp predstavio je 300 primjeraka iz jedinstvene zbirke igracaka koje su napravila djeca iz Afrike, Azije i Latinske Amerike.

Uz ponudu rabljenih knjiga i igracaka sa štandova posjetitelji su imali prilike pogledati i Open Stage program u kojem su nastupili osnovci i vrticki mališani, a poznati književnik Mladen Kušec koji je predstavio svoju novu knjigu "Zagonetno putovanje, price, bajke i legende". (V. HABEREITER)

 


Podijeli: Facebook Twiter