Otvorena obnovljena Puljankina trgovina u Faverijskoj


Svečano je otvorena Puljankina novouređena trgovina u Faverijskoj ulici u Puli. Prodavaonica pod brojem 23, najvećeg lokalnog lanca trgovina, trebala bi, kako je rečeno, predstavljati novi model rada te prekretnicu u poslovanju trgovine s tradicijom od gotovo 70 godina. Ovaj novi, u Hrvatskoj jedinstveni koncept trgovina u potpunosti prati posljednje svjetske trendove te je prilagođen lokalnim potrebama i navikama kupaca. Novim konceptom Puljanku d. d. želi se, kako je rečeno, pozicionirati kao modernu, kvalitetnu i društveno odgovornu trgovinu koja svojim kupcima nudi nezaboravno iskustvo kupovine, a brojnim lokalnim proizvođačima nudi put za plasman njihovih proizvoda na tržište.

Prema riječima Predraga Đorđevića, predsjednika Nadzornog odbora Puljanka Grupe, ovo je ogroman iskorak u poslovanju Puljanke, ali i dokaz svima "da su živi". Kako je naveo, u rekonstrukciju i opremanje trgovine uloženo je više od tri milijuna kuna, a u njoj zaposleno 11 radnika.

- Za našu Puljanku ovo je bilo jedno od izazovnijih razdoblja, ali od kada smo preuzeli odgovornost nad tvrtkom uspješno smo priveli kraju stečajnu nagodbu i deblokirali poslovni račun i tako stvorili uvjete za još bolji rad - rekao je Đorđević i dodao da je prvi korak za ovo uređenje bilo uređenje skladišnog prostora u Tršćanskoj ulici.

- Nije se lako nositi s konkurencijom velikih trgovačkih lanaca, ali mi smo svoj put "dodane vrijednosti" odabrali. Naglasak stavljamo na domaće proizvode. Tako u našoj trgovini domaći ljudi s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava svojim imenom, prezimenom, pa čak i slikom garantiraju za kvalitetu proizvoda koja se ovdje prodaje - naveo je Đorđević te dodao da isto tako nude i mliječne proizvode direktno s istarskih pašnjaka te rinfuzo domaće maslinovo ulje i vino.

Kako je naveo, u planu je do kraja godine preurediti još 12 gradskih trgovina, koje nisu sezonskog karaktera, budući da svoju budućnost polažu upravo na cjelogodišnje kupce. Kako je dodao Puljanka trenutno ima 310 zaposlenika, ali nedostaje im još barem 40 radnika te je natječaj za njih i dalje otvoren.

Čestitke na novoj trgovini uputio je brojnim uzvanicima, među kojima se našao i bivši predsjednik Ivo Josipović te zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin koji je rekao da kvartovske trgovine imaju svoju veliku vrijednost i da Puljanka očito proživljava svojevrsnu renesansu. (B. PETROVIĆ, Snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter