Otvorena obnovljena Kolodvorska avenija u Umagu


U Umagu se nakon nekoliko mjeseci rekonstrukcije i izgradnje upriličeno svečano otvorenje Kolodvorske avenije. Gradonačelnik Vili Bassanese se zahvalio građanima na strpljenju i razumijevanju za vrijeme radova na području Grada Umaga. Svi su oni, kaže, usmjereni k razvoju i koristi zajednice.

- Posljednjih sedam godina Umag ubrzano raste i razvija se. Svjedoci smo strateških investicija koje će u potpunosti promijeniti ne samo izgled grada, već i podignuti kvalitetu življenja na najviši europski standard - kaže Bassanese. - Grad Umag postaje lokalni pokretač razvoja, a po svim mjerljivim standardima lokalne samouprave ulazi među tri najrazvijenija grada u Istri i deset u Hrvatskoj. Otvaranjem Kolodvorske avenije rješava se problem prometa i nove infrastrukture za budućih pedesetak godina, kada će se pojaviti potreba izgradnje drugih avenija.

Tijekom rekonstrukcije izgrađena je i nova komunalna infrastruktura, vodovod, plin, kanalizacija, oborinska odvodnja, ekološka javna rasvjeta, DTK, elektroničko komunikacijska infrastruktira, biciklistička staza, te suvremena prometna i pješačka površina. (Tea GRGIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 2. LIPNJA


Podijeli: Facebook Twiter