Otvorena obnovljena dvorana OŠ Šijana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu završetka sanacije sportske dvorane Osnovne škole Šijana danas je u njoj održana konferencija za novinare kojoj su prisustvovali gradonacelnik Boris Miletic, procelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšic i ravnateljica škole Alma Tomljanovic.

Kako je navedeno, u sklopu radova u potpunosti je rekonstruiran krov, ureden hodnik i svlacionice sa sanitarijama, zamijenjene elektroinstalacije te uredena fasada.

Tomljanovic je izrazila zadovoljstvo što su ucenici i profesori napokon docekali ovaj dan jer ce im dvorana uvelike olakšati i podici kvalitetu školovanja. Navela je da ce dvoranu, osim 602 ucenika, koliko ih pohada školu, koristiti i lokalna zajednica, odnosno sportski klubovi i udruge s ovoga podrucja.

Gradonacelnik je istaknuo da je ovo još jedna u nizu investicija s ciljem poboljšanja školskog standarda te podsjetio okupljene na proširenje škola Vidikovac i Veruda. Još ih, naveo je, ceka dovršetak školske kuhinje u školi Šijana, cime ce se cjelokupna prica zaokružiti.

Dvorana je bila zatvorena od lanjskog prosinca zbog opasnosti od urušavanja krovne konstrukcije, ali i opasnih elektroinstalacija. Sanaciju dvorane financirala je država, koja je iz decentraliziranih sredstava Gradu Puli doznacila 768 tisuca kuna.

Doznajemo i da ce nova osnovna škola na Velom Vrhu gdje su, ujedno, izgradeni i prostori novog vrtica i mjesnog odbora, svecano biti otvorena 6. rujna, na prvi dan nove školske godine.


Podijeli: Facebook Twiter