Otvorena novouređena ljekarna Arena na Punti

Brojni uzvanici na otvorenju nove ljekarne (M. MIJOŠEK)
Brojni uzvanici na otvorenju nove ljekarne (M. MIJOŠEK)

Prigodnom svečanošću u utorak je na Punti (Flavijevska 28) u Puli otvorena obnovljena ljekarna Arena. Kako je navela Ivanka Živković, ravnateljica Istarskih ljekarni čiji je osnivač Istarska županija, posljednja adaptacija ovog prostora bila je daleke 1987. godine.

Dozvola konzervatora

- Radovi su započeli polovicom rujna, u građevinske i zanatske radove uloženo je oko 750 tisuća kuna (bez PDV-a), a u opremanje oko 400 tisuća kuna (bez PDV-a) vlastitih sredstava, navela je ravnateljica Živković.

Na prigodnoj svečanosti zahvalila je izvođaču radova, tvrtki Dalmis, projektantu, nadzoru, ali i, kako je navela, Nedi Gergorić "stupu komunikacije" između svih njih. Pojašnjavajući kako je ljekarna do adaptacije bila zatvorenog tipa, slabo pregledna i dostupna pacijentima, da je unutar prostora bila nesanirana septička jama, a sam prostor pun vlage, navela je da je ona preuređenjem postala ljekarna otvorenog tipa, puna svjetla i s puno boljom komunikacijom.

- Ljekarna sada ima izdvojeni prostor za savjetovanje pacijenata i pružanje dodatnih ljekarničkih usluga koji omogućavaju zaštitu privatnosti pacijenata, navela je Živković te dodala kako se pri uređenju moralo jako paziti jer se zgrada nalazi unutar zaštićene kulturno-povijesne urbanističke cjeline Grada Pule te da je upisana u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. Shodno tome puno im je značila dozvola konzervatorskog odjela za izmještanjem ulaznih vrata da bi se uklonila arhitektonska barijera i omogućio pristup osobama s invaliditetom.

Slijedi uređenje fasade

Ravnateljica je navela kako sada uređenom prostoru, koji je u vlasništvu Grada Pule, nedostaje još samo uređenje fasade što je obveza Grada.

U sklopu svečanosti brojnim okupljenim uzvanicima, kolegama i djelatnicima ljekarni obratila se u ime osnivača Istarske županije, dr. Roberta Katačić navodeći kako se uvijek raduje suradnji s Istarskim ljekarnama te se one uljepšavaju na dobrobit svih građana. U ime Grada Pule prisutne je pozdravio pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić te pohvalio Istarske ljekarne na dinamici uređenja poslovnih prostora koji su u njihovu vlasništvu.

- Nakon što je uređena ljekarna u Ulici Sergijevaca te ona na Giardinima drago mi je da je novo, moderno ruho dobila i ova, naveo je Matić te podsjetio kako je u prva dva slučaja Grad uredio fasadu pa se isto očekuje i ovdje.

Inače, u sklopu Istarskih ljekarni djeluje deset jedinica; osam ljekarni (u Umagu, Bujama, Višnjanu, Vodnjanu, Medulinu i tri u Puli) te dva depoa - u Svetvinčentu i Motovunu.

Arena dežurna od petka do ponedjeljka

Ljekarna Arena je s radom za građanstvo započela u utorak, a od petka 9. prosinca od 20 sati do ponedjeljka 12. prosinca do 7 sati preuzima 24-satno radno vrijeme, budući da će inače dežurna ljekarna Centar na Giardinima imati godišnju inventuru te se u tom periodu zatvara. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter