Otvorena nova vrtićka skupina u Raši

Jaslička skupina u Raši
Jaslička skupina u Raši

Dječji vrtić "Pjerina Verbanac" u svom raškom odjeljenju, prije dvije godine prvi put je otvorio jaslice. Bilo je to prijeko potrebno kako bi roditelji imali gdje smjestiti djecu najmlađe dobi. Ulaganja u vrtić su nastavljena i nakon toga, a upravo je započela s radom još jedna, nova vrtićka skupina, u kojoj se našlo mjesta za devetnaestero raških mališana, od kojih je devetero novih.

Zadovoljna mama

Irene Smoković, ravnateljica Dječjeg vrtića, govori nam kako u njihovom odjeljenju u Raši osim jaslica, djeluju i tri vrtićke skupine, tako da je u vrtiću sveukupno 58 mališana. „Neke smo grupe raspodijelili, tako da sad u svakoj ima isti broj mališana, te tako dobivamo na kvaliteti rada s djecom, a roditelji su nam zahvalni, jer se našlo mjesta i za djecu s liste čekanja," govori Smoković.

Potvrđuje nam to i mlada mama Mirzeta Šehić, koja je oduševljena novom skupinom. „Moj sin Dino, bio je na listi čekanja, četiri smo godine čekali ovaj dan. Sada je u vrtiću, gdje je sve na najvišoj razini od teta, prostora, igračaka, hrane. Hvala svima koji su se potrudili da do toga dođe, a mislim kako za to najviše brinu naši općinari," govori nam Mirzeta, koja je u vrtiću bila nekoliko sati s Dinom, kako bi se osjećao sigurnije u novoj situaciji. Istu mogućnost imali su i roditelji ostale djece, te su se u tome grupno smjenjivali.

Ponosna načelnica

Na otvaranju nove vrtićke skupina, bila je i raška načelnica Glorija Paliska Bolterstein, koja nam je rekla kako su otvaranjem ove grupe, osigurali smještaj za svu djecu vrtićke i jasličke dobi, na što su jako ponosni, te kako ih posebno veseli što je broj djece u porastu.

- Zahvaljujem se ravnateljici i njenim suradnicama što su se založile da grupa s radom započne kako je i planirano, sredinom listopada. Također, pred početak pedagoške godine obnovili smo fasadu vrtića, a već se prave planovi za daljnja ulaganja, rekla je Paliska Bolterstein. Odluku o otvaranju i opremanju nove vrtićke grupe jednoglasno su podržali vijećnici Općinskog vijeća. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter