Otvorena linija Split-Mali Lošinj-Pula i Pula-Novalja

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Nakon što je nekoliko puta najavljivano pa odgađano, hidroavioni tvrtke European Coastal Airlines (ECA) u ponedjeljak su ipak, prvi put nakon 13. kolovoza, ponovno počeli letjeti, kako doznajemo od glasnogovornice tvrtke ECA Marije Vuletić. Već ujutro, a potom i u popodnevnim satima hidroavioni su slijetali u pulsku luku.

U rujnu samo popodne

Hidroavioni su, kaže nam Vuletić, počeli letjeti na slijedećim linijama: Split - Mali Lošinj u 7.30 sati, Mali Lošinj - Pula u 8.45 sati, Pula - Novalja u 9.30 sati, Novalja - Pula u 10.25 sati, Pula - Mali Lošinj u 11.15 sati, Mali Lošinj - Split u 12 sati, Split - Mali Lošinj u 14 sati, Mali Lošinj - Pula u 15.20 sati, Pula - Novalja u 16.05 sati, Novalja - Pula u 16.55 sati, Pula - Mali Lošinj u 17.45 sati te Mali Lošinj - Split u 18.30 sati.

Na navedenim linijama letjeti se može do 1. rujna, a nakon toga će letjeti samo popodnevna rotacija, ističe u svom priopćenju Marija Vuletić.

Kako navode u svom priopćenju, ECA je do daljnjega, ponovno otvorila liniju Split-Mali Lošinj-Pula i Pula-Novalja s obzirom da će jedan od hidroaviona biti ponovno odobren za korištenje.

- S radom započinje samo naša Twin Otter posada, registracijskih oznaka 9A-TOE, s obzirom da je za nju čitava papirologija dvaput provjerena i pregledana. Ovaj avion će se koristiti na relacijama Split-Mali Lošinj-Pula i Pula-Novalja.

U međuvremenu, radimo na puštanju naših Twin Ottera registracijskih oznaka 9A-TOA, 9A-TOB,9A-TOC. Nažalost, ne možemo predvidjeti kada će se to točno dogoditi jer to ne ovisi isključivo o našoj moći i željama. Kako bismo izbjegli davanje krivih informacija, točan datum o povratku ostalih Twin Otter aviona za sada nije moguće odrediti, navodi se u priopćenju kojega potpisuje izvršni direktor kompanije Klaus Dieter Martin. (B. PETROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter