Otvorena knjižnica "Njegoš"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fešta održana u subotu navecer u Peroju bila je u znaku 353. obljetnice doseljenja Crnogoraca. U crkvi Sv. Spiridona održana je liturgija, a uslijedio je zabavni program, koji je poceo turnirom u potezanju konopa.

Slavlje je nastavljeno svecanim otvorenjem knjižnice "Njegoš" i izložbe "Zavicajni spomenar", kao i izložbe radova polaznika djecje likovne kolonije. U Peroju su se okupili brojni mještani i turisti, koji su promatrali nastup folklornih skupina. Izvodeci tradicionalne pjesme i plesove nastupili su domacini, Društvo perojskih Crnogoraca "Peroj 1657", ciji je pomladak za svoj nastup dobio dugi pljesak oduševljene publike, te KUD Uljanik i folklorna skupina Zajednice Talijana iz Vodnjana.

I na ovoj je fešti bilo ponešto za svakoga pa su se tako mališani zabavljali na vrtuljku, a za odrasle je veceru nudilo nekoliko ugostiteljskih objekata. Bio je organiziran i sajam autohtonih istarskih proizvoda pa su turisti kucama mogli ponijeti med, sir ili maslinovo ulje. Za vecernji dio zabavnog programa bili su zaduženi Jozefina i Trio Rio.


Podijeli: Facebook Twiter