Otvorena izložba Zlatka Kopljara "Prazno / Empty"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Muzeju suvremene umjetnosti Istre u petak navečer otvorena je izložba Zlatka Kopljara "Prazno / Empty" koju su otvorili autor te ravnateljica MSUI-ja i kustosica izložbe Ketrin Milićević Mijošek te kustos izožbe Mladen Lučić.

Na izložbi Kopljar predstavlja četiri rada nastala u razdoblju od 2012. do 2017. godine koji se mogu sagledati kao smisaona cjelina realizirana u mediju instalacija i video filmova. Radi se o kompleksnim instalacijama gdje Kopljar propituje svoj odnos prema muzejskim institucijama koje doživljava kao zatvoreni eksluzivan sistem u kojem više nije bitna umjetnost, već pozicije moći i vladavina novca. Kopljar sagledava nove muzeje suvremene umjetnosti kao institucije u kojima vladaju nova pravila koja će postupno ukinuti funkciju muzeja kao živog organizma, riznicu umjetničke memorije i kao kreativne ideje te da će sukladno svjetskom korporativnom diktatu i u njima nastupiti estetska, etička, intelektualna i individualna - praznina.

Izložba je uvrštena u popratni program 64. Pula Film Festivala, realizirana je uz podršku Upravnog odjela za kulturu Istarske županije, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Pule, a može se pogledati do 18. kolovoza. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter