Otvorena izložba Vere Bosazzi "Poklanjam ti cvijet"

Izložba "Poklanjam ti cvijet" (A. DAGOSTIN)
Izložba "Poklanjam ti cvijet" (A. DAGOSTIN)

U predvečerje međunarodnog Dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca u Likovnoj galeriji otvorena je izložba gošće pazinskog Društva likovnih stvaratelja Vere Bosazzi iz Rovinja pod nazivom "Poklanjam ti cvijet".

- Priredila sam ovu izložbu sa željom da Vam prikažem dio svijeta u koji sam gurnuta nakon prometne nesreće. Ne želim Vam govoriti o mukama kroz koje sam prošla da bih došla u svoje sadašnje stanje, ne tražim Vašu sućut, već ovim fotografijama želim pokazati dio svijeta kojeg, srećom, ne poznajete, poručila je autorica u letku izložbe obrativši se onom pokretnijem dijelu publike koja je stigla na skladno koncipiranu izložbu.

Naime, s lijeve su strane zida bile poredane izražajne crno-bijele dokumentarističke fotografije invalidnih osoba koji prolaze bolničku rehabilitaciju ovjekovječene fotoaparatom autorice, a s desne niz jarkih kolorističkih slika s optimističnim cvjetnim uzorcima u raznim oblicima.

S jedne strane nesreća, briga i slutnje, s druge bezbrižnost, sreća i nada komplementarno su se poklopili, kao i život, a po sredini galerije sjedila je sama autorica okružena brojnim čestitarima koji su stigli iz mnogih dijelova Istre kako bi vidjeli novu kreativnu kolekciju umjetnice.

"Uostalom kaže se da fotografija govori više od tisuću riječi pa Vas pozivam da ih sami iščitate na svoj način. Uz to, kako je slikanje postalo jedna moja velika radost, želja mi je i da Vas malo i udobrovoljim, pa Vam od srca poklanjam cvijet", napisala je Bosazzi.

Susret je oplemenio tročlani rovinjski folk sastav Batana koju je predvodio autoričin brat Riccardo Bosazzi "Ricky", a samo za ovaj je susret pripremila skladbu koja je mješavina dviju vrlo sličnih mediteranskih pjesmi: rovinjske arije da notte i dalmatinske noćne arije "Laku noć", kao i antologijsku "Vela luka". Susret je otvorila predsjednica DLS Nada Putinja. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter