Otvorena izložba slika Elizabeth Marran


U prostorijama pulske podružnice Europskog centra za mir i razvoj Sveučilišta za mir Ujedinjenih naroda (ECPD), iza Augostovog hrama, preksinoć je otvorena izložba slika cijenjene američke umjetnice Elizabeth Marran pod nazivom "Playful irrationality of an idealized world" odnosno "Razigrana iracionalnost idealiziranog svijeta".

Prisutne na otvaranju pozdravili su umjetnica Istra Toner, predstavnica pulske podružnice ECPD-a Karla Quaranta te sama umjetnica.

Toner je objasnila da je Marranin rad apstraktan, da su ovo radovi koji su digitalno preneseni.

- Ova zbirka koju ovdje vidimo je povezana s kaosom i smirenošću, ima svoju percepciju i memoriju pa se tu vidi od minimalističkih fragmenata memorije do cijelog kompleksa ideje, rekla je ona.

- Ovo su vizualne konstrukcije mojeg mozga, razmišljanja, moje psihologije, moje sposobnosti da kreiram imaginarne aktivnosti i događaje kao i da stavim na vidjelo zanimljivu memoriju i psihološki intenzitet mojeg svijeta. Ove slike pričaju priče o događajima, sjećanjima koja dolaze kroz tok svijesti, kaže Marran koja dolazi iz Bostona gdje predaje na University of Massachusetts. Marran je predavala i na nekoliko različitih škola poput Muzeja likovne umjetnosti Mass College of Art, Worcester, MA. Gostujuća je kritičarka slikarstva na Mass College of Art i na Harvardskoj školi za dizajn. Njen rad istražuje odnos između tradicionalnih medija kao što su crtanje, slikanje i grafike u kombinaciji s tehnologijom, a njeni su radovi izloženi u mnogim nacionalnim i međunarodnim galerijama.

Izložba je otvorena do 29. studenog svakodnevno od 10 do 14 sati. (M. RADIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter