Otvorena izložba "Na jedrima mašte"


"Na jedrima mašte", naziv je izložbe radova/jedara učenika Osnovne škole Vladimira Nazora, u četvrtak otvorene u Zavičajnom muzeju grada Rovinja. Riječ je naime, o sedmoj po redu izložbi u Muzeju, na kojoj se svi zainteresirani učenici jednom godišnje i to u povodu obilježavanja Dana škole, (ujedno i dana rođenja Vladimira Nazora) predstavljaju svojim sugrađanima.

-Škola je poput broda?Oni koji ne plove nisu obišli ni jednu luku. Jedra su presudni dio te plovidbe. Jedra su i dio našeg kraja, našeg grada i bogate rovinjske tradicije, rekla je na otvorenju Dolores Jašarević, učiteljica razredne nastave, koja je uz Tanju Ranić Rovinj, profesoricu likovne kulture, kroz čitavu školsku godinu poticala učenike u njihovom kreativnom stvaralaštvu i uključivanju u zajednički projekt "Na jedrima mašte".

-Ispunjavajući plohu prepustili smo se stvaranju, susretali se s iskrenim i znatiželjnim dječjim temperamentom. Otvorili smo novu mogućnost istraživanja nepoznatog i dozvolili smo mijenjati poznato. Vjetar je u našim jedrima omogućio ovo kreativno putovanje, zapisala je Dolores Jašarević, u predgovoru kataloga. Izložba učeničkih radova ostaje otvorena do kraja mjeseca. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter