Otvorena izložba Marine Burolo


Mlada umaško-zagrebačka multimedijalna umjetnica Marina Burolo otvorila je svoju izložbu ''#EGO'' u Muzeju grada Umaga. Ova zanimljiva ambijentalna videoinstalacija, na koju je u uvodu Gorka Ostojić Cvajner, povjesničarka umjetnosti dala osvrt, privukla mnoge ljubitelje umjetnosti.

Marina navodi kako se izložba bavi selfijem kao novim društveno uvjetovanim ponašanjem te se samim time odlučila za ironičan pristup temi, tako da se poigrala formom i samim medijem fotografije.

"Gledala sam što da napravim da bude efektno, a jednostavno. Tu sam potrošila jako puno vremena na istraživanja, mislila sam možda da bih napravila fotografije, ali sam na kraju odustala.

Odlučila sam se za videoinstalacije, no nisam željela da se projicira samo statična slika. Kako često visim na internetu, gifovi su svugdje prisutni i zbog toga sam se odučila za estetiku gifa. Što se selfija tiče, njega sam odabrala jer sam bila u jednoj fazi proispitivanja same sebe i to mi se učinilo zgodnim. Nisam željela da to bude klasični autoportret',' izjavila je mlada umjetnica koja je ovom izložbom oduševila sve prisutne.

Marina Burolo već je poznato ime u umjetnosti. Pored nekoliko samostalnih i grupnih izložbi, snimila je videofilm ''Fatalna greška kralja Mide'' i konceptualni, kratkometražni film ''Limunada''. Učestvovala je na festivalima hrvatskog filma, dobila nagrade publike u Umagu te nagradu žirija na 44. reviji hrvatskog filma i videostvaralaštva u Đakovu. (T. GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter