Otvorena izložba crteža Zorana Petrušića 

Djeca u ljetnom kampu na Fratarskom uživaju u morskim radostima (M. ANGELINI)
Djeca u ljetnom kampu na Fratarskom uživaju u morskim radostima (M. ANGELINI)

Izložba crteža Zorana Petrušića iz Crne Gore otvorena je u petak navečer u galeriji Cvajner. U svom vrlo nadahnutom predstavljanju povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner pohvalila je njegov rad i trud, njegove izuzetne stvaralačke sposobnosti, pohvalivši pri tome i pulsku profesoricu te književnicu Snježanu Akrap Sušac zahvaljujući čijem se trudu ova izložba upriličila u Cvajneru.

Ostojić Cvajner je govorila o daru za umjetnost ovoga autora, ali i o njegovim umjetničkim transformacijama, pokazavši duboko poštovanje prema njegovom stvaralaštvu.

- Najčešće intelektualno hermetičan, ali i ironično duhovit u svojim aluzijama, ovaj rijetko inventivan umjetnik kroz različitost konkretnih predmetnih asocijacija i njihovih međusobnih relacija konstantno potvrđuje raskošni dijapazon svojih ideja, mašte, kao i bogatstvo sintetičkih kombinatorika uspjevajući na poseban način razigrati tkivo crteža, odnosno slike, napisala je mr. Lucija Đurašković za popratni katalog.

Naglašeno je i da ovaj autor nadilazi regionalne ili geografske okvire svojim radom, trudom i umijećem.

Zoran Petrušić rođen je 1966. godine u Podgorici. Diplomirao je na fakultetu likovnih umjetnosti u Cetinju, smjer slikarstvo, a dobio je brojne nagrade i priznanja za svoj trud i rad. Živi i stvara u Risnu.

Izložba u Cvajneru može se razgledati do 7. lipnja. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter