Otvorena grobna kapelica u Galižani

Na Dušni dan Galižana dobila grobnu kapelicu (P. LUKEŽ)
Na Dušni dan Galižana dobila grobnu kapelicu (P. LUKEŽ)

Novoizgrađena kapelica na galižanskom mjesnom groblju danas je otvorena, a to su popratili brojni mještani Galižane.

Radovi su zbog nedostatka sredstava u proračunu, rekao je gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović, trajali nešto duže od planiranog. Vrijednost investicije je 800 tisuća kuna, odnosno oko milijun kuna s PDV-om te je u stopostotnom iznosu financirana iz vodnjanskog proračuna.

- Izgradnja kapelice zadovoljava sve potrebe naselja i njenim završetkom ostvarili smo zadani cilj. Ispričavam se što radovi nisu bili na vrijeme gotovi, rekao je Vitasović.

- Zahvaljujem gradonačelniku Klaudiju Vitasoviću i predsjedniku Gradskog vijeća Corradu Ghiraldu koji su kroz godine mnogo učinili za Galižanu i crkve koje su zahvaljujući njima uređene i sačuvane, a na Dušni dan dobivamo i prostor za sprovode, rekao je galižanski župnik don Joško Listeš koji je blagoslovio novu kapelicu.

Radovi su počeli 2011. godine te su trajali godinu i pol. Prostor kapelice obuhvaća 160 četvornih metara otvorenog, natkrivenog i zatvorenog dijela te se tamo nalazi sanitarni čvor, prostor za svećenika, skladište za potrebe groblja i dvije mrtvačnice.

Izvođač radova u prvoj fazi gradnje bila je tvrtka "Vladimir Gortan", a drugu, kad su bili na redu završni radovi, odnosno postavljanje instalacija i opremanje, izvelo je poduzeće GIP. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter