Otvorena galerija "Antun Motika"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Istarskom narodnom kazalištu, na 2. katu, svecano je otvorena galerija "Antun Motika" sa stalnim postavom iz donacije ovog velikog slikara. Ovaj novouredeni prostor namijenjen je iskljucivo izlaganju djela ovog likovnog umjetnika porijeklom iz Istre.

Otvorenju su nazocili pulski gradonacelnik Boris Miletic, dogradonacelnica Vera Radolovic, potom Eros Cakic, savjetnik za likovnu i galerijsku djelatnost i voditelj zbirke umjetnina Grada Pule, te kao posebna gošca Vilma Motika, pranecakinja pokojnog Antuna Motike. Ona je zajedno s gradonacelnikom otvorila galeriju.

- Ovo je znacajan dogadaj za Pulu i nadam se da ce ovaj prostor ubuduce biti interaktivno mjesto okupljanja struke i publike. Želim naglasiti da je ova zbirka nastala zahvaljujuci pokojnom Darku Glavanu i obitelji Motika, koji su u suradnji s gradskim vlastima realizirali donaciju Motika. Ovom prilikom izložene su cetiri skulpture, zatim medaljoni, slike, akvareli, fotokolaži i crteži iz donacije, kazao je Eros Cakic. Stalni postav ne znaci da ce stalno biti izloženi isti radovi, vec i promjenjiv postav izbora iz dosad opremljenih i restauriranih radova.

Gradonacelnik Miletic je naglasio da Grad Pula, pored otvorenja tunela kraj dvojnih vrata, sada ima još jedan vrijedan sadržaj.

- Na dobrom smo putu otvaranja novih prostora kulturnih sadržaja, a još jedna potvrda tome bit ce završena kroz desetak dana. Radi se o zakljucivanju ugovora s Muzejom suvremene umjetnosti Istre u prostorima stare tiskare, istaknuo je Miletic. (V. ŠILIPETAR, snimio N. LAZAREVIC)


Podijeli: Facebook Twiter